Skip to content

Preminula od “slomljenog srca” 3 dana prije muža

Sharon i Wayne Dann bili su u braku gotovo 10 godina i jedno drugo su nazivali svojom “srodnom dušom”.

Ali, u oktobru 2023. Wayne, koji je prethodno bio podvrgnut radioterapiji zbog raka u preponama, otkrio je da se zloćudna bolest proširila na pluća, zbog čega je bilo neophodno da se hitno operiše. Doktori, nažalost, nisu mogli da ga uklone, a koliko u februaru ovom 57-godišnjaku je rečeno da ima i sarkom – rijetku vrstu tumora koji se razvija u kostima i vezivnom tkivu.

Sharon i Wayne Dann

Trebao je započeti s kemoterapijom, no u martu se Wayneovo stanje pogoršalo i hitno je prebačen u bolnicu.

Sharon, 54, odbijala je napustiti njegov krevet šest dana, piše The Sun.

Njezina kći Ellie Steward rekla je da je njezina mama odbijala da jede i nije spavala jer se toliko bojala života bez svog muža. Ellie je također mnogo voljela svog očuha.

Mojoj mami je bilo zaista teško. Bila je stvarno pod stresom i zabrinuta zbog svega. Trudila sam se da budem uz nju koliko sam mogla jer nisam željela da bude sama. Kada je Wayne hitno prebačen u bolnicu, rečeno nam je da neće stići na hemoterapiju. Sutradan su nas pozvali iz bolnice i rekli: „Mislimo da će danas umrijeti“ – ispričala je Eli iz Stratforda u Velikoj Britaniji.

Wayne se tada izvukao, ali emocionalni danak čekanja postao je preveliki za Sharon.

– Teret i bol slomljenog srca je bio ogroman za moju mamu. S njim je bila non-stop u bolničkoj sobi, samo dva puta je otišla kući da se presvuče. Nije jela, nije spavala, a ja sam pokušavala da je izvučem iz sobe i da je natjeram da jede, da udahne svjež zrak… Ali ona je samo plakala i govorila da ne želi da bude sama – prisjeća se Eli.

Sharon (desno) i njezina kćer Ellie

29-godišnjakinja je njihovu vezu opisala kao onu koja se temeljila na međusobnom obožavanju s puno smijeha jer su jednostavno bili “jedno za drugo”.

Samo tri dana prije nego što je Wayne umro, Ellie je primila telefonski poziv od mame, koja je teško disala.

Sharon i Wayne Dann

Odjurila je u bolnicu Warwick, gdje joj je rečeno da je Sharon pretrpjela srčani udar uzrokovan sindromom slomljenog srca – također poznatim kao stresna kardiomiopatija ili takotsubo sindrom.

Rijetko stanje nastaje kada osoba doživi iznenadni jak stres koji može brzo oslabiti srčani mišić i postaje opasan po život.

Sharon je stavljena u medicinski induciranu komu, ali je nažalost preminula 4. aprila. Wayne je umro tri dana kasnije, 7. aprila.