Skip to content

DJ s Kosova izgorio u autu: Brzinom od 200km/h se zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio Ferrari na pola

Hysni Qestaj, 40-godišnji DJ porijeklom iz Kosova, poginuo je u automobilskoj nesreći u kojoj se svojim Ferrarijem, koji je zbog vlage skliznuo sa puta, zabio u zaštitnu ogradu na cesti. Od siline udara automobil se prepolovio i zapalio.

Nakon sudara, automobil je podijeljen na dva dijela, dok je kosovski Albanac izgorio u vozilu. Čak i ako se sačekaju rezultati DNK testa, sada je sigurno da je on upravljao automobilom koji je putovao prema Aosti.

Na suvozačkom mjestu 40-godišnjeg DJ-a, kosovskog Albanca naturalizovanog Švajcarca i nastanjenog u Villeneuve, u kantonu Vaud, nalazila se žena, koja je takođe preminula nakon nesreće i još uvijek nije identifikovana.

Ipak, jedno je sigurno: žena koja je umrla zajedno sa kosovskim DJ-em nije bila njegova žena. Zato što supruga Hysni Qestaja nije u Italiji. Neki pišu da je u Švicarskoj, a neki da je na Kosovu, zajedno sa djecom para od 11, odnosno 14 godina.

Prometna policija utvrdila je da je bijeli Ferrari GT4 Lusso u trenutku udara vjerovatno vozio brzinom od oko 200 km/h.

Identitet preminulog DJ-a potvrdio je njegov brat, dok je glavni tužitelj u Vercelliju naložio DNA identifikaciju dvaju spaljenih tijela.

Njegov brat Agim opisao ga je kao “osobu s najvećom ljubavlju koju poznajem”, ovaj čovjek je govorio o “divnom i pozitivnom bratu. Ali kada bih morao da ga opišem jednom rečju, rekao bih da je on bio osoba sa najvećom ljubavlju koju sam poznavao.”

On je potvrdio da je drugog brata, koji živi u Italiji, jučer pozvala saobraćajna policija Settimo Torinese da identifikuje tijelo.

Opština Junik u Kosovu putem članka na Fejsbuku dijeli bol sa porodicom preminulog, gdje su objavili i fotografiju mladića.