Skip to content

BILA JE TRUDNA VIŠE OD 60 GODINA I TO JE SAZNALA U 92-OJ

Doktori u Čileu došli su do zapanjujućeg otkrića 2015. kada su shvatili da je tada 91-godišnja Estela Meléndez više od šest desetljeća nosila kalcificirani fetus.

Estela Meléndez, otišla je tada u bolnicu u Čileu nakon što je pretrpjela pad, liječnici su uočili nešto na njezinoj rendgenskoj snimci što je izazvalo zabrinutost.

Nakon što su obavili rutinske pretrage, ljekari su odlučili da naprave rendgenske snimke, a ono što su vidjeli na njima ih je frapiralo.

Rendgenska snimka / kalcificirani fetus

Naime, stručnjaci su uspjeli da utvrde da je ono što je izazvalo nelagodnost žene mumificirani fetus u njenoj materici. Doktori su utvrdili da je fetus u njoj bio 60 ili više godina, što je medicinski fenomen.

“Najvjerovatnije, nikada nije shvatila da je trudna, ali mislim da je već duže vreme patila od bolova u stomaku”, objasnio je ljekar.

Usprkos poodmaklim godinama i fetusu u stomaku, Estela je normalno živjela u svom domu i obavljala svoje aktivnosti.

“Doktor je rekao da imam tumor i da me moraju operirati”, kazala je Meléndez za CNN. Ali kada je naručena za drugi rendgenski snimak da se potvrdi, liječnici nisu mogli vjerovati svojim očima. Ispostavilo se da masa koju su gledali nije tumor, već fetus.

Zbog starosti pacijenta, stručnjaci su isključili bilo kakvu operaciju za njegovo uklanjanje.

“Ovdje imam kvržicu”, kazala je Meléndez dodirujući joj trbuh. Jedno od rijetkih žaljenja za koje Meléndez kaže je to što ona i njezin suprug nisu mogli imati djecu.

Na dubljoj razini, kaže, kvržica na njezinom trbuhu podsjeća je na njezina supruga i njihov neispunjeni san o djetetu prije toliko godina.