Skip to content

Prijatelji, stigli su vrlo strašni zahtjevi… : UΚRAJINSKI VΟLΟNTER TRAŽI DONACIJU VREĆA ZA LΕŠΕVE

Ukrajinski volonter Igor Khoma iz Ternopila rekao je da ukrajinska vojska od njega traži puno vreća za “dvije stotinke”, javlja Strana.

“Prijatelji, stigli su vrlo strašni zahtjevi… Trebamo vreće za dvije stotinke vojnika. Doslovno od svih bataljona iz različitih smjerova, od svih boraca kojima pomažemo… To je cijena”, rekao je Khoma na svojoj TikTok stranici.

Video s njegovim pozivom na dοnaciju za vreće za leševe u dva je dana prikupio 1,4 miliona pregleda.

@igor_khoma_svoboda

♬ оригінальний звук – Igor_khoma_svoboda

Igorovi pratioci su vidno ožalošćeni u komentarima i pitaju se gdje je novac koji ukrajinske vlasti dobivaju, te zašto se u jeku rata troši novac na popravke spomenika i sličnih znamenitosti dok vojska na frontu oskudijeva u svemu.

Ranije je New York Times objavio da je Ukrajina izgubila više od 70.000 poginulih vojnika i 100-120 hiljada ranjenih.

Također, prema američkim novinama, zbog gubitaka tijekom protuofenzive jedna od brigada već je povučena s fronta.

“Neke su brigade pretrpjele teške gubitke u ranim fazama protuofenzive ovog ljeta, pokušavajući se probiti do moćne ruske obrane. Najmanje jedna nova brigada bila je toliko iscrpljena gubicima da je povučena s bojišta radi ponovne izgradnje”, kaže se u publikaciji.

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Anna Malyar, u odgovoru na ove objave, izjavila je da gubici Oružanih snaga Ukrajine predstavljaju državnu tajnu.

Objasnila je da su ti podaci tajni jer tijekom aktivne faze rata neprijatelj koristi broj mrtvih i ranjenih za proračun mogućih daljnjih akcija Oružanih snaga Ukrajine.