Skip to content

PROPALA JOŠ JEDNA velika banka u SAD-u

U SAD- u je propala druga velika banka. Državni regulatori zatvorili su u nedjelju Signature Bank sa sjedištem u New Yorku, što je treća najveća propast u historiji američkog bankarstva, samo dva dana nakon što su vlasti zatvorile banku Silicon Valley u kolapsu koji je blokirao milijarde u depozitima, čija je imovina procijenjena na više od 200 milijardi dolara.

Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) preuzela je kontrolu nad Signatureom, koji je krajem prošle godine imao 110,36 milijardi dolara imovine i 88,59 dolara depozita, prema Ministarstvu financijskih usluga države New York.

“Svi deponenti Signature Bank i Silicon Valley Bank bit će otpremljeni i neće biti gubitaka za porezne obveznike”, rekli su američko ministarstvo financija i drugi bankarski regulatori u zajedničkoj izjavi, prenosi Reuters.

Signature Bank je bila komercijalna banka s privatnim uredima za klijente u New Yorku, Connecticutu, Kaliforniji, Nevadi i Sjevernoj Karolini i imala je devet nacionalnih poslovnih linija uključujući komercijalne nekretnine i digitalno bankarstvo imovine.

Banka je imala dugogodišnju vezu s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom obitelji, ali je banka prekinula veze s Trumpom nakon nereda 6. januara 2021. na Capitol Hillu i pozvala je Trumpa da podnese ostavku.