Skip to content

Radnica koju je istukao gazda hotela u Jablanici za N1: Podržite me na protestima

Enisa Klepo (28) je radnica Hotela Jablanica koja je prijavila direktora ove kompanije da ju je fizički napao. Ranije je saopšteno da je ona zadobila teške tjelesne ozljede koje su joj konstatovane u Bolnici Safet Mujić u Mostaru.

Enisa je za N1 ispričala da je povrede zadobila samo zato jer je najavila da daje otkaz. Sve je to, kaže ona, ranije saoštila upravi kompanije, dodajući i da su druge kolege najavile također da napuštaju ovaj hotel.

“Nakon što sam direktoricu Hotela suočila sa argumentima i činjenicama, ona je prijetila da će pozvati supruga koji je ujedno i vlasnik hotela. Kada je došao rekla sam isto što i njoj da objekt neću napustiti dok ne dobijem platu koju sam zaradila za juli s obzirom na to da je već bio početak avgusta”, kazala je Enisa.

Potom, kako je ispričala, za nju počinje pakao kada je on počeo sa fizičkim obračunom.

“Udario me je šakama. Potom me je počeo gurati. Njegova supruga i kuhar su pobjegli dok je kuharica stajala između nas ali ona nije povrijeđena. Zatim me je vukao do hodnika gdje nema video nadzora. Tamo sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarka, i druge gadosti koje je govorio”, ispričala je.

Kada je prestao sa napadima, uspjela je uzeti stvari i otići iz hotela gdje je pozvala roditelje koji su je prvo odvezli u hitnu pomoć a iz koje su je uputili za Mostar.

FOTO: N1

Za N1 Enisa je imala jasnu poruku: “Pozivam sve da početkom naredne sedmice dođu i podrže me na protestima o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, navela je.

N1 je poslao upit Hotelu Jablanica o svemu što se dogodilo. Odgovor do trenutka objavljivanja ovog teksta nije stigao.

Ranije je iz MUP-a HNK rečeno: U utorak u 20.50 sati D. K. iz Jablanice prijavila je Policijskoj stanici Jablanica da je u Hotelu „Jablanica“ njezinu kćerku E. K. (1995.) fizički napao i nanio joj vidne ozljede A. Dž. (1979). Isti je priveden i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

Dežurni liječnik Sveučilišne kliničke bolnice Mostar obavijestio je PU Mostar da je E.K. zadobila teške tjelesne ozljede. S događajem je upoznat nadležni tužitelj i poduzete su sve potrebne mjere, saopšteno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije”, objavljeno je tada, piše N1.