Skip to content

RAKETE IZNAD MOSKVE. Najezda dronova iznad ruske prijestolnice

Rusko ministarstvo obrane kaže da su oborili osam dronova iznad Moskve. Tri su navodno potisnuta elektroničkim ratovanjem, zbog čega su izgubili kontrolu i odstupili od cilja.

Još pet ih je oboreno iz PZO sustava Pancir-S u moskovskoj regiji.

 

Pali dronovi oštetili su stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i Profsojuzne ulice na jugozapadu Moskve. Dron je uletio kroz prozor na 14. katu, no eksploziv nije eksplodirao.

Još jedan dron pogodio je zgradu u Atlasovoj ulici u Novoj Moskvi. Stanovnici su evakuirani, dvije su osobe zatražile liječničku pomoć, nije im bila potrebna hospitalizacija.

Valja napomenuti da je prema ruskim Telegram kanalima napad izveden uz pomoć više od 30 dronova koji su letjeli na ultra niskoj visini. Nazivaju se i verzije kakvi su to dronovi bili, među njima je i trometarski vojni dron ukrajinske kompanije “Ukrjet”. Prvi put prikazan 2021.

 

Kijev je također večeras bio izložen i trećem masovnom napadu u jednom danu.  Napad na kijevsku regiju je izveden u različitim smjerovima, u nekoliko valova. Zračni napad trajao je gotovo tri sata, piše Strana.