Skip to content

Razlika u visini im ne smeta: “Čudno nas gledaju, ali on je moja srodna duša”

Elisan Silva (26) nosilac je titule najviše žene u Brazilu. Visoka je čak 207 centimetra.

Elisan je viša od svih članova svoje porodice, čak i od muža Fanćinalda (31) koji je visok 164 centimetra.

“Još u svojoj desetoj godini sam primijetila da nešto nije u redu, jer sam i u svojoj porodici i u razredu bila najviša“, započinje svoju priču Elisan, koja je još tada počela da osjeća i bοlove u kostima.

Potražila je pomoć ljekara, ali zbog finansijske situacije nije mogla da uradi sve potrebne analize i preglede i dobije dijagnozu za svoje stanje. Kada je njena priča dospjela u javnost, 2010. otišla je u Sao Paolo, i tamo su joj bili omogućeni svi testovi i pregledi besplatno. Iako to nije bilo prijatno iskustvo, srećna je jer je konačno dobila odgovor šta se dešava sa njenim tijelom.

Kasnije su otkrili da je uzrok njenog rasta benigni tumor na hipofizi, što je prouzročilo prekomjernu proizvodnju hormona rasta i stanje zvano gigantizam.

2011. godine upoznaje svog sadašnjeg muža, i uprkos razlici u visini, odmah se zaljubljuje u njega. On nije imao neumjesne komentare na njenu visinu i prihvatio ju je onakvom kakva jeste.

“Ophodio se prema meni kao prema ljudskom biću“, kaže Elisan. Poslije četiri godine zabavljanja su sklopili brak i sada imaju sina od tri godine.

“Navikli smo na razne komentare od ljudi. Ali sada, kada imamo predivnog sina, više nisam ja u centru pažnje. Iako je on već visok 100 centimetra, ne vjerujem da će porasti kao i ja, ne vjerujem da je moje stanje nasljedno“, kaže Elisan.

“Našla sam čovjeka koji me voli, imam divnog sina, predivnu porodicu i zahvalna sam Bogu koji me je naučio da prevaziđem sve prepreke u životu“, zadovoljna je Elisan.

Sidebar