Skip to content

Republikanci proglašavaju mogućnost Bidenovog opoziva?

Predsjednik Zastupničkog doma Kevin McCarthy u ponedjeljak navečer pojavio se u emisiji Seana Hannityja na Fox Newsu kako bi govorio o istrazi Bidenovih.

McCarthy je rekao da nije pretjerano započeti istragu predsjednika Bidena, te da postoji dovoljno zabrinjavajućih navoda da bi se opravdala istraga radi mogućeg opoziva zbog navoda o poslovnoj mreži njegove porodice, prenosi Daily Mail.

‘Ovo se podiže na razinu istrage o opozivu, što daje Kongresu najjaču moć da dobije ostatak potrebnih znanja i informacija’, rekao je McCarthy u ponedjeljak u Foxovoj emisiji Seana Hannityja.

‘Zato što je ovaj predsjednik također upotrijebio nešto što nismo vidjeli još od Richarda Nixona: upotrijebiti naoružavanje vlade za dobrobit svoje obitelji i uskratiti Kongresu mogućnost nadzora.’

Dva odbora – nadzor Predstavničkog doma i načini i sredstva – čula su optužbe o poslovanju Huntera Bidena i tvrdnje da je Joe Biden bio upleten u sheme svog sina – što je Bijela kuća uvijek poricala.

Prethodno su republikanci objavili podatke izvora iz FBI-a koji je tvrdio da je šef firme Burisma, jedne od najvećih privatnih proizvođača prirodnog plina u Ukrajini, Nikolai Zlochevsky ponudio Bidenima 10 miliona mita kako bi predsjednikov sin Hunter ušao u upravni odbor i zaštitio posao “od svih vrsta problema”.

Ne zna se jesu li isplate izvršene, no Biden Jr. je ušao u upravni odbor.

McCarthy je rekao da bi slučaj mogao ići čak i do opoziva predsjednika kako bi se nastavila istraga.

“Nikada ništa ne bismo saznali da republikanci nisu dobili većinu. Samo smo otišli tamo gdje su nas informacije vodile. Ide prema istrazi o opozivu koja će Kongresu dati najjače ovlasti za dobivanje svih ostalih potrebnih saznanja i informacija”, rekao je predsjednik Zastupničkog doma.

Tvrdi da je Biden navodno dobivao novac i iz Kine.

Kriminalni istražitelj Porezne uprave Joseph Ziegler obavijestio je Kongres da su Hunter i njegovi suradnici primili 17 miliona dolara iz stranih izvora, uključujući 7,3 miliona dolara od Burisme.

Ziegler je preporučio da Kongres imenuje posebnog tužitelja koji će dodatno istražiti slučaj.

Kao odgovor, Bijela kuća je optužila republikance u Domu da se nisu usredotočili na važna pitanja.

‘Umjesto da se fokusiramo na stvarne probleme kojima Amerikanci žele da se pozabavimo, poput nastavka snižavanja inflacije ili otvaranja radnih mjesta, ovo je ono što @HouseGOP želi dati prioritet’, tweetao je Ian Sams, glasnogovornik Bijele kuće za nadzor i istrage.

McCarthyjevi komentari došli su dok je nadzorni odbor Predstavničkog doma u zadnjem tjednu saslušanja prije ljetne stanke.

Nadaju se da će čuti bivšeg poslovnog suradnika i prijatelja Huntera Bidena, Devona Archera, koji će navodno svjedočiti da je Hunter redovito nazivao svog oca, tadašnjeg potpredsjednika, tijekom sastanaka.

U nedjelju je The New York Post izvijestio kako se očekuje da će Archer reći komisiji da je Joe razgovarao s Hunterovim poslovnim suradnicima, uključujući one u Burismi, najmanje 24 puta. Trebao bi svjedočiti pred Kongresom za tjedan dana, sljedeći ponedjeljak.

Voditelj Fox Newsa Sean Hannity raspravljao je jučer o tome kako optužbe predsjednika Bidena o podmićivanju zauzimaju središte pozornosti dok se istrage povećavaju.

To je teška stvarnost za demokrate i medijsku mafiju. Joe Biden bi mogao biti najkorumpiraniji predsjednik u istoriji ove zemlje. Ali ovdje se ne radi samo o Joeu i vjerodostojnim optužbama za podmićivanje protiv njega. Ovaj skandal sada se proteže do najviših razina FBI-a i DOJ-a, gdje su neizabrani vladini birokrati poduzeli ekstremne mjere kako bi zaštitili cijeli Bidenov sindikat, cijelu obitelj, dok su poduzimali jednako ekstremne mjere i istovremeno uništili sve stvari Trumpa i Donalda Trumpa, kazao je Hannity.

“Svi su lagali”, tvrdi Hannity u svom obraćanju.

Peter Schweizer iz Instituta za vladinu odgovornost rekao je u ponedjeljak voditelju FOX Newsa Jesseju Wattersu da se “zidovi približavaju” predsjedniku Joeu Bidenu i da će svjedočenje “najvažnijeg poslovnog partnera” Huntera Bidena Devona Archera otežati demokratima da tvrde da predsjednik nije igrao nikakvu ulogu u poslovima svog sina.

“On (Devon Archer) zna gdje je što i demokratima će biti teško učiniti ono što su učinili sa zviždačima, a to je tvrditi da Joe Biden nije igrao nikakvu ulogu”, rekao je Schweizer. “Dokazi su tu i obrane se stalno mijenjaju i mislim da je Joe Biden u problemu.”