Skip to content

Rešila nam muke! Žena podelila jednostavan recept pomoću kojeg pločice u kupatilu doslovno blistaju

Sve što vam je potrebno su soda bikarbona i izbeljivač.

Jedna majka je na poznatoj Facebook grupi “Mums Who Clean” postala svetski popularna kada je podelila fotografiju i recept za savršeno uklanjanje prljavštine iz kupatila.

– Mame, otkrila sam kako da se rešimo problema koji nas muči. Potrebno je samo nekoliko minuta i malo truda. Ne mogu da verujem svojim očima – napisala je.

Naime, ona je otkrila i “tajni” recept te objasnila da meša sodu bikarbonu i izbeljivač. Iako nije opasno mešati ova dva proizvoda, izbeljivač nikako ne treba kombinovati sa drugim hemijskim preparatima iz zdravstvenih razloga.

– Mešala sam dok nisam dobila pastu. Nanela sam smesu na problematična područja i iskoristila staru četkicu za zube. Nije nigde zapinjalo, laganim pokretima je kamenac spadao – objasnila je.

Nije ni čudo što ovaj magični recept za čićenje kupatila ima hiljade i hiljade lajkova i komentara, a mnoge majke su je nazvale “genijem”, prenosi telegraf.

Takodjer i druga resenja, kada budete išli u nabavku namirnica na spisak dodajte sirće, limun, sodu bikarbonu, eterično ulje čajevca, lavande i kadulje, te sredstvo za pranje suđa. Sve to biće dovoljno da sami napravite mješavine sredstava za čišćenje.

Ovo je naš spisak:

Sirće: obično bijelo sirće je odlično prirodno dezinfekciono sredstvo zbog sirćetne kiseline koja pomaže u uklanjanju mrlja. Možete ga koristiti na svim površinama osim na mermeru i granitu. Sirće se može miješati sa vodom i esencijalnim uljima kako bi se dobilo odlično sredstvo za čišćenje, kao i sa sodom bikarbonom kako bi se dobila pasta za čišćenje tvrdokornih mrlja.

Soda bikarbona: jednostavno je možete posuti po mjestima koja hoćete očistiti i istrljati krpom namočenom u malo vode da dobijete gustu pastu. Možete je koristiti za čišćenje kuhinjskih odvoda, izbjeljivanje veša, za skidanje mrlja sa tepiha ili je miješajte sa sirćetom za univerzalno čišćenje.

Esencijalna ulja: djeluju antiseptički i daju prirodni miris koji poboljšava raspoloženje. Koristite 100% eterična ulja bez mirisa. Možete ih dodati u vodu da napravite prirodni osvježivač vazduha ili da mješavinama za čišćenje dodate divan miris.

Maslinovo ulje: ne samo što je idealan spoj sa povrćem, maslinovo ulje je odlično za poliranje drveta. Pomiješajte ga sa limunovim sokom i sirćetom i udahnite novi život svom drvenom namještaju.

Kastil sapun: prirodni sapun na bazi maslinovog ulja koji se može koristiti za univerzalno čišćenje. Za čišćenje podova, zidova i svih ostalih površina kojima je čišćenje potrebno.

Limunov sok: odlično je univerzalno sredstvo za čišćenje koje pomaže u borbi protiv masnoća i prljavštine. Možete ga koristiti za čišćenje svih površina, posebno za skidanje mrlja sa odjeće.

Sidebar