Skip to content
kuca

Riješite stambeno pitanje pametno i jeftino!

U Beogradu se ove godine održao međunarodni sajam građevinarstva i predstavljene su ideje za povoljne kuće. Na sajmu su predstavljene montažne kuće, za koje je poznato da sada postaju sve popularnije.

Jedan od proizvođača montažnih kuća je Domtera – Montažne kuće Ivanjica, koji su prisutni na tržištu od 1993. godine. Montažne kuće koje su se nudile nije toliko teško napraviti, a one su jeftine nego klasične kuće koje sada pravimo.

Cijena kuće ovisi o kvadraturi. Ukoliko želite imati totalno napravljenu i opremljenu kuću, onda biste trebali izdvojiti 25.000 eura kako bi se odmah uselili.

Montažna kuća
Montažna kuća TIP 36, 42 m2 – 10.200€, Foto: Domtera

Montažne kuće su popularne u svijetu, a sada postaju popularne i kod nas. Vrlo su jeftine, jednostavne za napraviti, useljive i ekološke. Na našim prostorima postaju sve popularnije. Iz firmi su naglasili da koriste veoma kvalitetan materijal koji će biti otporan na nepogodne uslove.

Montaćna kuća
Montažna kuća TIP 110, 126 m2 – 23.650€, Foto: Domtera

Tako su montažne kućice bile spas za poplavljena područja. Ispostavilo se da je većina tih montažnih kuća pokazala otpornost. Također, vi sami možete da dajete ideje vezane za same montažne kuće.

Montažna kućica

Domtera proizvodnja se ne bazira samo na izgradnji porodičnih stambenih objekata, već ponuda obuhvata i gradnju komercijalnih prostora: škola i vrtića, kancelarija, proizvodnih i magacinskih hala, kao i objekata specifične namjene.