Skip to content

Roditelji kćerki naplaćuju kiriju: Mora da shvati da ništa nije besplatno

Roditelji iz Teksasa otkrili su da naplaćuju kiriju svojoj 19-godišnjoj kćerki, a umjesto očekivanih kritika, shvatili su da je ovo trend koji dobija sve veću podršku.

Erika i Cody Archie iz Gatesvilla u Teksasu podijelili su svoja razmišljanja o ovoj temi nakon što je njihova kćerka Kylee Deason (19) završila srednju školu u maju 2022. i već 1. juna počela da plaća stanarinu svojim roditeljima.

Kylee je nakon diplomiranja odlučila da ostane kod kuće i radi puno radno vrijeme, zbog čega su njeni roditelji počeli da joj naplaćuju kiriju. Oni su rekli svojoj kćerki da će joj naplaćivati 200 dolara mjesečno za kiriju, ako neće da se upiše na koledž, već želi da radi sa punim radnim vremenom i živi kod kuće.

Poenta naplaćivanja kirije je da je navede da shvati da ništa nije besplatno i da počne da se priprema za odraslo doba. Kada ulazite u radnu snagu, morate da budete odgovorni za sopstvenu stanarinu i hranu, rekao je njen otac.

Kylee je devet mjeseci živjela kod kuće sa roditeljima, plaćajući 200 dolara mjesečno, što je znatno jeftinije od ostalih nekretnina za iznajmljivanje u toj oblasti. Iselila se ove godine, ali su njeni roditelji rekli da je vrijeme provedeno kod kuće pripremilo njihovu kćerku za sljedeće korake zrelosti i nezavisnosti, prenosi Telegraf.

‘Mislim da je stekla više perspektive o tome koliko koštaju stvari u stvarnom svijetu’, rekla je njena mama.

Oni su na na društvenoj mreži otkrili da je njihova kćerka plaćala 200 dolara jer je odlučila da sama kupuje dio namirnica, inače bi njena mjesečna naknada bila 300 dolara.