Skip to content

Roger Waters vjeruje da Ukrajinu ‘vode nacisti’ i da ona i ‘nije neka država’

Osnivač Pink Floyda Roger Waters rekao je kako vjeruje da Ukrajinu ‘vode nacisti’ i da ona zapravo i ‘nije neka država’ u opširnom intervjuu za The Telegraph uoči svoje nadolazeće ljetne turneje, prenosi Daily Mail.

Komentirajući sukob u Ukrajini, Waters je za novine rekao da je po njegovom mišljenju ideja da je ruska invazija ničim izazvana ‘j*beno luda’ prije nego što je ustvrdio da ‘nacisti kontroliraju’ ukrajinsku vladu.

Referirajući se na raniji članak koji je napisao na tu temu, Waters je rekao da su po njegovom mišljenju neke kritike Putina nepravedne: ‘Pisao sam prije otprilike tri mjeseca nazivajući Vladimira Putina gangsterom… To je možda bilo nepravedno. Moguće je da on vodi svoju zemlju na dobrobit svih ljudi Rusije.’

Također je označio Ukrajinu kao ‘duboko podijeljenu’ zemlju koja ‘zapravo uopće nije država’ i da je više kao ‘mršav nejasan eksperiment’.

Waters je u nedavnom intervjuu njemačkom listu Berliner Zeitung, državu Izrael usporedio s nacističkom Njemačkom. Nakon što je optužio Izrael za “genοcid” i “apartheid”, nastavio je nazivati ​​SAD “glavnim agresorom” u rusko-ukrajinskom ratu.

Waters se također obratio Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda rekavši da ruska invazija ‘nije bila neprovocirana’. Ukrajina je optužila Watersa zbog širenja ruskih ‘dezinfοrmacija’