Skip to content

Ronaldo će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji

Napadač portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo odlučio je gdje će nastaviti karijeru. Sljedeći Portugalčev klub trebao bi biti Al-Nassr koji igra u Saudijskoj Arabiji. To je objavila španjolska publikacija Marca.

Ronaldo je tijekom Svjetskog prvenstva 2022. ostao bez kluba. Raskinuo je ugovor s Manchester Unitedom prije prve utakmice Portugala na prvenstvu.

Prema Marci, 1. januara Ronaldo će početi igrati za Al-Nassr. Njegov ugovor s klubom iz Saudijske Arabije bit će zaračunat na dvije i pol godine, a sam transfer bit će besplatan budući da je Portugalac nakon raskida ugovora s Man Unitedom postao slobodan igrač.

Ujedno će Ronaldo za potpis ugovora s Al-Nassrom dobiti 100 miliona eura. A za dvije sezone koje će provesti u momčadi iz Saudijske Arabije – po 200 miliona eura. Tako bi Portugalac za dvije i pol godine u “Al-Nassru” trebao zaraditi pola milijarde eura i postati najplaćeniji igrač u istoriji: Lionel Messi, koji trenutno vodi rejting, od PSG-a dobiva 75 miliona eura.

Ronaldo je pristao na opciju s “Al-Nassrom” nakon što nije dobio ponude od vrhunskih klubova u Europi. Talijanski novinar Nicolo Scira također je potvrdio informaciju da će Portugalac uskoro potpisati ugovor s klubom iz Saudijske Arabije.

All- Nassr (Naṣr znači pobjeda) je klub iz grada Rijada, osnovan 1955. godine. 9 puta prvak Saudijske Arabije. Glavni trener “Al-Nassra” je Francuz Rudy Garcia, koji je poznat po svom radu u nizu europskih klubova: “Lille”, “Lyon”, “Marseille” i “Roma”.

Ukoliko Ronaldo prijeđe u Al-Nassr, suigrači će mu biti bivši golman Arsenala David Ospina, kao i kamerunski napadač Vincent Aboubakar.

“Al-Nassr” je započeo novu sezonu u prvenstvu Saudijske Arabije. Nakon osam kola ekipa je na drugom mjestu sa 19 bodova.