Skip to content

RUDAR 35 GODINA PROVEO NA BOLOVANJU I ZARADIO PENZIJU

Italijan Carlo Cani je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan.

O njemu se i dan danas priča, posebno na društvenim mrežama, a svi su se sjetili kako je čovjek otišao na bolovanje i nikad se nije vratio, prenosi CdM.

Kani je zbog klaustrofobije otišao na bolovanje na kojem je ostao punih 35 godina. Zapravo, nikad se nije ni vratio na posao, s bolovanja je 2006. otišao pravo u penziju.

Da stvar bude bizarnija, Karlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana prije nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

“Rudarstvo mi se nikad nije svidjelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvijek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori”, izjavio je Karlo.

On se čitavih 35 godina na raznorazne načine izvlačio da bi produžio bolovanje.

“Nisam imao afiniteta za rudarstvo”: Carlo Cani nakon što je počeo raditi u rudniku učinio je sve što je mogao kako bi izbjegao da se ponovo spusti u rudarsko okno na Sardiniji, gdje je bio zaposlen. Slika dionice

Otišao je na bolovanje zbog klaustrofobije, pa ga je produžio zbog hemoroida, uslijedile su muke zbog amnezije i tako redom, a kad bi mu zafalilo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno, prenosi Daily mail.

Sidebar