Skip to content

Rusi gađali Kijev! Zelenski: ‘Pokušavaju nas uništiti i izbrisati s lica zemlje’

Višestruke eksplozije pogodile su jutros središte Kijeva i druge gradove Ukrajine u valu raketnih napada.

Samo nekoliko sati nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin osudio napad na most kao terοristički čin za koji je okrivio ukrajinske tajne službe, projektili su pali na glavni grad Ukrajine, Kijev.

‘Pokušavaju nas uništiti i izbrisati s lica zemlje’, komentirao je Volodimir Zelenski na Telegramu.

Jedna od raketa pala je u blizini ureda predsjednika Ukrajine, objavio je na Twitteru Anton Geraščenko, savjetnik čelnika Ministarstva unutarnjih poslova Ukrajine.

Kijev 10. 10. 2022.

Prema izvješćima, nekoliko velikih gradova već je ostalo bez vode i struje.

Kijev 10. 10. 2022.

Regionalni guverner Sumyja, Dmytro Zhyvytskyi , objavio je ažuriranje situacije u svojoj sjeveroistočnoj regiji Ukrajine , koja graniči s Rusijom.

“U svim područjima regije ima prekida u opskrbi električnom energijom. Ponegdje zbog toga ima problema s vodoopskrbom. U Konotopu su dva projektila pogodila infrastrukturni objekt”, napisao je Dmytro.

Podaci o žrtvama jutrošnjih napada u Ukrajini vjerojatno će još neko vrijeme biti neizvjesni, ali Reuters je objavio da je kijevska policija danas dala prvu službenu brojku od najmanje pet ubijenih i 12 ozlijeđenih u glavnom gradu.

“Energetski objekti – u cijeloj zemlji. Kijevska regija i Hmjelnicki region, Lavov i Dnjepar, Vinica, Frankivska regija, Zaporizhzhia, Sumy regija, Harkovska regija, Zhytormyr regija, Kirovohradska regija, Jug”, su pod udarima, napisao je Zelenski te pozvao stanovnike da ostanu u skloništima.