Skip to content

RUSI nastavljaju napade dronovima, topništvom, zračnim udarima, MLRS-om

Ruska vojska izvela je 3 raketna, 21 zračni napad i više od 104 granatiranja s MLRS-ima u više od 40 naselja diljem Ukrajine, uključujući Mikolajev, Vinicu, Čerkasi, Černjahiv, Bilohorivku, Spirne, Pavlivku, Mirnu, Davidov Brid, – kaže Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine u jutarnjem izvješću.

Zamjenik šefa ureda Zelenskog najavio je udare na kritičnu infrastrukturu regije Kijev.

Objekti kritične infrastrukture u regiji Kijeva bili su napadnuti kamikaza dronovima, rekao je Kiril Timošenko, zamjenik šefa ureda Vladimira Zelenskog, na svom Telegram kanalu.

U smjeru Pivdeni Buh ruska vojska granatirala je više od 20 naselja diljem bojišnice.

Na pravcima Novopavlivka i Zaporizhzhia ruska vojska granatirala je Bohojavlenku, Vremivku, Zaliznične, Mikilske, Novopil, Novosilku, Poltavku.

Na pravcu Avdijevke ruska vojska granatirala je Avdiivku, Krasnohorivku, Marjinku, Nevelske i Pervomajske.

U smjeru Bakhmuta ruska vojska granatirala je Bakhmut, Bakhmutske, Zelenopillia, Soledar, Mayorsk, New York, Yakovlivka.

U smjeru Kramatorska ruska vojska granatirala je Bilohorivku, Zarichne, Novoyehorivku, Serebrianku, Spirne, Terny, Torske i Yampolivku.

U smjeru Slobozhanschyna ruska vojska granatirala je Buhruvatku, Hryanykivku, Dvorichnu, Novu Vovchu, Strilecha, Udy i Chervona Zoria.

U smjeru Siverščine ruska vojska je granatirala Myropillia, Seredyna-Buda, Stukalivka i Pavlivka, – stoji u jutarnjem izvješću Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine.

Žestoke borbe se vode oko Bakhmuta.

Nakon što su prije nekoliko dana ruske snage zauzele naselja Veselu Dolynu i Zaitseve nastavili su prodor u smijeru Bakhmuta. Kako prenosi RIA novosti, ruske snage tvrde da su zauzele još dva naselja, Opytne i Ivangrad, koji su samo na 5 kilometara od Bakhmuta. Ova informacija nije neovisno potvrđena.

Ukrajinska interaktivna mapa

‘DOKLE ĆE NAS AMERI I PRODANI MEDIJI PONIŽAVATI?’ Hrvatskoj književnici je dosta Ukrajine