Skip to content

Rusi, Ukrajinci, Armenci među 8 osoba koje je ruska služba privela zbog napada na Krimski most

Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) uhitila je osam suučesnika u nedavnom napadu na Krimski most, priopćio je FSB u srijedu za TASS.

“Do sada je pet ruskih državljana, kao i troje Ukrajinaca i Armenaca koji su sudjelovali u pripremama za napad uhićeno u sklopu kaznenog postupka”, rekao je FSB.

Kako se navodi, do sada je identificirano najmanje 12 suučesnika u pripremama za terοristički čin.

Do sada je identificirano najmanje 12 suučesnika u pripremama terorističkog čina. Među njima, trojica Ukrajinaca, dva Gruzijca i jedan armenski državljanin stajali su iza plana da se organizira isporuka eksploziva iz Bugarske prvo u Gruziju, a zatim u Armeniju.

Još jedan ukrajinski državljanin, kao i petorica identificiranih Rusa, navodno su pripremili dokumente za nepostojeću tvrtku na Krimu da primi eksploziv.

Ruska federalna služba sigurnosti također javlja da su priveli Ukrajinca zbog planiranja terorističkog napada uz korištenje dva prijenosna sustava protuzračne obrane Igla u Moskovskoj regiji, priopćio je FSB u srijedu TASS-u.

Prema FSB-u, ukrajinski državljanin rođen 1972. prokrijumčario je MANPADS Igla iz Kijeva preko Estonije kako bi pripremio terοrističke napade. Muškarac se pokajao i surađuje s istragom, dodaje FSB. Tijekom očevida od muškarca su oduzeta dva MANPADA Igla i uređaji za komunikaciju. FSB je protiv njega pokrenuo kazneni postupak.