Skip to content

“RUSI VIDE NAŠU PROTUZRAČNU OBRANU”: Ukrajinski Centar za vojne medije poziva koje informacije ne treba objavljivati

“Rusi vide ukrajinsku protuzračnu obranu”: Centar za vojne medije poziva Ukrajince što ne bi trebali objavljivati ​​na društvenim mrežama.

U pripremama za raketne napade, Rusi koriste obavještajne podatke iz zraka i zemlje, proučavaju društvene mreže ukrajinskih korisnika, te raznih javnosti, poručili su iz centra za vojne medije te pozivaju Ukrajince da ne prenose podatke u stvarnom vremenu.

Ni u kom slučaju nemojte objavljivati ​​u stvarnom vremenu: Fotografije i videozapise naših lansiranja projektila protuzračne obrane; Fotografije i video zapise položaja naše PZO opreme; Vaša razmišljanja, koje se ukrajinsko oružje može i gdje postaviti, kao i koje objekte pokriti; Koliko je jedinica opreme viđeno ili koliko se čulo ispaljivanja raketa, navodi u poruci Vojno-medijskog centra.

Napominje se da Rusi mogu koristiti takve informacije za izviđanje, postavljanje ruta za korištenje projektila za zaobilaženje ukrajinskih sustava protuzračne obrane, prilagođavanje i udaranje samih sustava protuzračne obrane, piše Suspilne.

Ukrajinski Centar za vojne medije / Foto: Screenshot Telegram

Su-25 Zračno-svemirskih snaga Rusije / Foto: Ministarstvo obrane Rusije