Skip to content

Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za gađanje civilne infrastrukture

Ukrajina tvrdi da je Rusija gađala civilnu infrastrukturu.

U svom dnevnom ažuriranju u srijedu, ukrajinski vojni glavni stožer rekao je da je Rusija pokrenula raketne napade na civilnu infrastrukturu u tri grada – Kramatorsk, Zaporizhzhia i Kherson , prenosi Reuters.

“Ima žrtava među civilnim stanovništvom”, rečeno je. Rusija negira da je gađala civile. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća s bojnog polja.

S druge strane Rusija optužuje Ukrajinu za gađanje civilnih objekata.

Kao rezultat ukrajinskog granatiranja Vasiljevke, 5 ljudi je poginulo, 15 je ozlijeđeno, rekao je Balitsky, vršitelj dužnosti guvernera regije Zaporožje. Rečeno je da je napad izvršen raketama HIMARS.

Vasiljevka
Vasiljevka

Također navode da su ukrajinske trupe u utorak su pogodile bolnicu u gradu Tokmak, u regiji Zaporožje. Dopisnici RIA Novosti posjetili su mjesto granatiranja i tamo pronašli fragmente američke rakete HIMARS.

Tokmak, regija Zaporožje

Tokmak, regija Zaporožje

Situacija na prvoj crti bojišnice u regiji Zaporožje ostaje alarmantna: već nekoliko tjedana čeka se ofenziva Oružanih snaga Ukrajine. Energodar iz nuklearne elektrane Zaporožje, kao i Melitopolj i Berdjansk, mogli bi postati glavna područja mogućeg napada.

Grad Donjeck je također na meti granatiranja svaki dan. Danas su pod napadom bili Yasinovataya u Donjecku i Petrovski okrug Donjecka.