Skip to content

‘Rusija mora povući sve svoje trupe iz Ukrajine, tačka!’, kaže Sherman

‘Jednostavno rečeno, Rusija mora ukloniti sve trupe sa suverenog teritorija Ukrajine. Tačka!’, izjavila je u utorak zamjenica američkog državnog tajnika Wendy Sherman.

Dodala je da zapadne države uspijevaju pomoći Ukrajini da se odupre “neisprovociranoj” invaziji Moskve i moraju “ostati na tom kursu”, piše Reuters.

‘Najbrži put do mira je da ga završi onaj tko je započeo ovaj ‘ničim izazvani’ rat. Moramo nastaviti pomagati Ukrajini da zaštiti svoje građane od izravnih prijetnji njihovom suverenitetu,’ kazala je danas u Italiji.

‘Daleko od toga da ćemo odustati! Sjedinjene Države i Italija osiguravaju vojnu opremu, provode ciljane sankcije protiv ruskih dužnosnika, zamrzavaju imovinu ruskih oligarha, pridonose NATO-ovim mjerama odvraćanja i traže načine za smanjenje europske ovisnosti o ruskim opskrbama energijom.’

‘Djelomično zahvaljujući našim akcijama, ukrajinske snage nastavljaju prkositi izgledima u ovom ratu.’

Priče ovog doba, one koje će budući studenti čitati, proučavati i učiti iz njih, uskoro će vam pasti u ruke. Lekcije o tome kako smo čvrsto stajali protiv Rusije, kako smo čvrsto stajali za Ukrajinu, kako smo snažno i zajedno stajali za stvar demokracije. To će se učiti u vašim učionicama dugo nakon što diplomirate’, kazala je Sherman u Rimu na događaju koji je organiziralo sveučilište LUISS.

Wendy Sherman

PROČITAJTE JOŠIrski političar održao ‘bukvicu’ Ursuli Von der Leyen o dvostrukim standardima (VIDEO)

PROČITAJTE JOŠ… JOŠ JEDAN DRON NAPAO AERODROM U RUSIJI