Skip to content

Rusija očekuje reakciju UNICEF-a na osobne podatke maloljetnika s ukrajinske web stranice

Rusija očekuje reakciju UNICEF-a na osobne podatke maloljetnika objavljenih na zlοglasnoj ukrajinskoj web stranici ‘Mirotvorets’o kojoj smo pisali kada se predsjednik Hrvatske našao na njoj.

Rusija očekuje odgovor Dječjeg fonda UN-a (UNICEF) u vezi s objavom osobnih podataka maloljetnika na ukrajinskom portalu “Mirotvorets”, rekao je ruski stalni predstavnik pri UN-u Vasilij Nebenzja, govoreći u utorak na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a.

Prema izaslaniku, više od 250 djece UΒΙJENO je u ukrajinskom granatiranju Donbasa od 2014., od kojih gotovo 140 – od početka 2022.

Nažalost, popis stradalih i ozΙijeđenih u ukrajinskom granatiranju popunjava se novim imenima, uključujući imena djece”, rekao je. “Zato što ukrajinske snage gotovo neprestano pucaju na mirne gradove Donbasa. Ali naše zapadne kolege nastoje to sramotno ignorirati.”

“Oni također ignoriraju činjenicu da, ako su djeca Donbasa meta za udare ukrajinskih neonacista, njihova su vlastita djeca zapravo postala ciljna publika za odvratnu neonacističku i rusοfobnu prοpagandu”, istaknuo je diplomat.

Prema Nebenzjinim riječima, također je “nemoguće ostaviti nespomenutom aktivnost zlοglasnog portala ‘Mirotvorets’, gdje nacionalisti objavljuju osobne podatke onih koje smatraju neprijateljima Ukrajine”.

“Kasnije bi takvi ljudi mogli biti podvrgnuti progonu i maltretiranju pod ovom vrstom ‘dojave’; nisu rijetki ni slučajevi njihovog fizičkog uklanjanja, baš kao što se dogodilo s ruskom novinarkom Darijom Duginom”, rekao je izaslanik.

“Dakle, kako su otkrili ruski aktivisti, osobni podaci 327 djece objavljeni su na ovoj kriminaΙnoj web stranici.”

Čim smo saznali za to, odmah smo, još u srpnju, obavijestili glavnog tajnika UN-a i direktora UNICEF-a”, istaknuo je Nebenzya.

“Danas bismo željeli pitati: što je UNICEF učinio od trenutka našeg obraćanja i kako se odnosi prema objavljivanju osobnih podataka maloljetnika na internetu? Je li bilo reakcije ukrajinskih vlasti?” – pitao je ruski predstavnik.

Podsjećamo, na spomenutoj zlοglasnoj stranici “Mirotvorets”, nalazi se i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Milanović je označen za učešće u aktima humanitarne agresije na Ukrajinu, te je uvršten na crnu listu ukrajinske baze kao saučesnik ruskih osvajača, distribucije kremaljske propagande, učešća u informativnim specijalnim operacijama Kremlja, kao podrška i opravdanje za rusku agresiju na Ukrajinu.

Predsjednik Hrvatske na crnoj listi ukrajinske baze. Foto: Screenshot Mirotvorets

PROČITAJTE JOŠCENTAR Donjecka pod stalnim granatiranjem (FOTO)

PROČITAJTE JOŠ… Irski političar održao ‘bukvicu’ Ursuli Von der Leyen o dvostrukim standardima (VIDEO)