Skip to content

Ruska vojska odbila napade ukrajinskih snaga u regijama Harkiva, Hersona i Luganska

Ruska vojska odbila je napade ukrajinskih snaga u regijama Harkiva, Hersona i Luganska, priopćile su u nedjelju ruske novinske agencije citirajući ministarstvo obrane.

Ministarstvo je priopćilo da je ukrajinsko topništvo pucalo u blizini nuklearne elektrane Zaporizhzhia, ali da je radijacijska situacija ostala normalna, izvijestio je TASS.

Reuters je rekao da nije mogao odmah provjeriti izvješća s bojnog polja.

‘Ruska vojska stigla je do predgrađa naselja Pavlovka u DNR-u, nakon što je napredovala više od tri kilometra u dubinu obrane ukrajinskih trupa’, izvijestilo je Ministarstvo obrane Rusije.

Kako je odjel pojasnio, tijekom ofenzive u smjeru Južni Donjeck, ruske jedinice uništile su neprijateljske snage u područjima Novomihajlovke i Vladimirovke u Narodnoj Republici Donjeck. Također su zauzeli niz uporišta i dominantnih uzvisina.

“Tijekom ofenzive, jurišni odredi ruskih trupa napredovali su više od tri kilometra u dubinu neprijateljske obrane i stigli do južnih predgrađa naselja Pavlivka kod Vuhledara u Donjeckoj Narodnoj Republici”, naglasilo je Ministarstvo obrane.

Pavlivka DNR Foto: ukrajinska interaktivna mapa

S druge strane, Oružane snage Ukrajine izvještavaju su da odbili 10 ruskih napada u regiji Donjeck.

“Od 30. listopada u Ukrajini se nastavljaju žestoke borbe. Ruski okupatori ulažu maksimalne napore da zauzmu Bakhmut i cijelu Donjecku oblast,” izjavile su Oružane snage Ukrajine.

Navode da su tijekom proteklog dana ruske snage izvele 5 raketnih i 23 zračna udara te više od 100 puta otvorili vatru iz raketnih bacača.

Ukrajinska avijacija izvršila je 32 napada na položaje neprijatelja, od čega: 23 – po područjima koncentracije naoružanja i vojne opreme; 3 – na referentnim točkama voda; 6 – na položajima neprijateljske protuzračne obrane, navodi se u izvještaju Oružanih snaga Ukrajine.