Skip to content

Ruski tajkun ‘pao’ s prozora u Indiji, samo dva dana nakon što je u istom hotelu njegov prijatelj pronađen mrtav

Ruski tajkun prehrambenih proizvoda preminuo je nakon pada s prozora na trećem spratu luksuznog hotela u Indiji.

Tijelo Pavela Antova (65) otkriveno je u subotu ispred njegovog smještaja u istočnoj državi Odisha, gdje je bio na odmoru s još tri ruska državljanina. Pavel i društvo su otputovali u Indiju da proslave njegov 65 rođendan. Dvoje od njih je već mrtvo.

Njegova smrt uslijedila je samo dva dana nakon što je njegov prijatelj, ruski političar, Vladimir Bidenov, pronađen mrtav u istom hotelu nakon navodnog srčanog udara.

Kako navode indijski mediji, pronađen je kako leži bez svijesti u svojoj sobi na prvom spratu hotela s nekoliko praznih boca alkoholnih pića položenih pokraj njega. Nakon obdukcije utvrđeno je da je preminuo od srčanog udara, a tijelo je već kremirano.

Indijska policija također istražuje Antovljevu smrt, potvrdile su vlasti. Rekli su za novinsku agenciju AFP da za sada ‘nema znakova lažne’ igre.

Šef regionalne policije Rajesh Pandit rekao je: Provjeravaju se svi mogući kutovi smrti dvoje ruskih državljana. Bidenovljev srčani udar vjerojatno je uzrokovalo prekomjerno opijanje, rekao je.

Šef policije je dodao: A zasad se čini da je Antov slučajno pao s hotelske terase. Vjerojatno ga je uznemirila smrt prijatelja te je otišao na terasu hotela i vjerojatno odande pao u smrt.

Antov je bio član stranke Jedinstvena Rusija Vladimira Putina i multimilijunaš, nakon što je osnovao jednu od najvećih ruskih tvornica kobasica.

Njegova smrt posljednja je u nizu iznenadnih neobjašnjivih smrti u koje su umiješani ruski poslovni ljudi.

Britanski Guardian piše da je Antov je u junu optužen za kritiziranje ruskog rata u Ukrajini. Antov je ranije zanijekao optužbe, inzistirajući da podržava rusku “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini.