Skip to content

Ruski veleposlanik prosvjedovao u Vatikanu nakon papinih riječi o Čečenima i Burjatima

‘Moskva je oštro prosvjedovala Vatikanu nakon Papinih riječi o navodnoj “posebnoj okrutnosti” koju su pokazali Čečeni i Burjati tijekom posebne vojne operacije u Ukrajini’, rekao je ruski veleposlanik Aleksandar Avdejev za RIA Novosti.

“Izrazio sam ogorčenje takvim insinuacijama i primijetio da ništa ne može poljuljati koheziju i jedinstvo višenacionalnog ruskog naroda”, naglasio je diplomat i precizirao je da je sinoć posjetio diplomatsku službu Vatikana.

Papa Franjo je u intervjuu za časopis Amerika, koji izdaje isusovački red, rekao da su vojnici koji su odgajani izvan ruske tradicije navodno pokazali najveću okrutnost tijekom rata u Ukrajini. Papa je kao primjer naveo Burjate i Čečene.

Šef Burjatije, Aleksej Cidenov , nazvao je ovu izjavu u najmanju ruku čudnom.

S druge strane, čečenski ministar za nacionalnu politiku, vanjske odnose, tisak i informiranje, Akhmed Dudayev, rekao je da su papine riječi reakcija na “ultimativni stav Kadirova i njegovog tima” protiv “globalnog LGΒT lobija”.

Poglavar budista Rusije Dambo Ayusheev nazvao je neljubaznim riječi pape o okrutnosti Buryata.

“Iznenada i neočekivano, poglavar katolika svijeta bio je prisiljen ružno govoriti o našem narodu. Mislim da europski Latini ne shvaćaju da život u hladnom Sibiru i na Dalekom istoku čini ljude otpornijima, strpljivijima i izdržljivijima na razne nedaće. Dakle, naš narod nije okrutan, on je jednostavno primoran više puta i primjereno braniti svoju domovinu od fašizma, poput naših djedova i pradjedova”, napisao je Ayusheev na svom Telegram kanalu.

PROČITAJTE JOŠ To je Ηereza! Vjernici otišli ‘u suzama’ nakon propovijedi u kojoj je rečeno da je Isus možda bio TRAΝSRΟDAN

PROČITAJTE JOŠKADIROV AMERIČKOM NOVINARU: U Čečeniji nema hοmoseksuaΙaca, ako ih ima, vodite ih u Kanadu!