Skip to content

‘RUSKI VOJNICI FRUSTRIRANI JER MORAJU SLUŽITI U STARIM VOZILIMA’, tvrdi Ministarstvo obrane Britanije

Ministarstvo obrane Velike Britanije tvrdi da su ruski vojnici koji služe u Ukrajini frustrirani jer su prisiljeni služiti u starim borbenim vozilima pješaštva, koja opisuju kao “aluminijske limenke”.

Britanski obavještajci kažu da su u listopadu ruske trupe gubile 40 jedinica oklopne tehnike dnevno, što je približno jednako broju tehnike jednog bataljuna.

“Ruski vojnici koji služe u Ukrajini vjerojatno su frustrirani što su prisiΙjeni služiti u starim borbenim vozilima pješaštva koja opisuju kao aluminijske limenke. Sredinom listopada, suočeni s ukrajinskim ofenzivama, gubici ruskih oklopnih vozila porasli su na više od 40 dnevno: što je otprilike jednako opremi bataljuna”, navodi Ministarstvo UK.

“Proteklih tjedana Rusija je vjerojatno pribjegla nabavi najmanje 100 dodatnih tenkova i borbenih vozila pješaštva iz bjeloruskih zaliha”, kažu obavještajci.

“Oklopne jedinice i topništvo središnje su mjesto ruskog načina ratovanja; snage u Ukrajini sada se bore djelomično zbog poteškoća u nabavi topničkog streljiva i dovoljne količine ispravnih zamjenskih oklopnih vozila”, javlja Ministarstvo obrane Velike Britanije pozivajući se na obavještajne podatke.

Ministarstvo obrane Velike Britanije / Foto: Twitter

PROČITAJTE JOŠ… ‘RUSIJA NAPREDUJE U RAZLIČITIM SMJEROVIMA’, kažu Oružane snage Ukrajine