Skip to content

Sa sinom je spavala u štali, za sedam dana narod joj kupio kuću

Prije dvije sedmice Srećko Stipović je pravio priču o samohranoj majci u selu Javor kod Kaknja koja je deložirana iz kuće koju su joj obećali kupiti općina i direktor škole.

Prvu noć sa maloljetnim sinom spavala je u štali, a drugu u šupi. Njena priča dirnula je ljude širom svijeta pa su počeli nuditi pomoć i skupljati novac.

Za samo sedam dana Šefija je skupila donacije dobrih ljudi i kupila kuću u selu sa štalom, garažom, zemljištem u iznosu od 25 hiljada KM.

Njenim brigama došao je kraj, a njena djeca imaju siguran krov nad glavom.

“Bog zna koliko sam puta selila, svoju djecu sam kao mačiće vodila sa sobom, nikad ih ne bi ostavila… Kad su me izbacili iz kuće spavala sam u štali, ja bez svoje krave ne idem nikuda, ona nas već 15 godina hrani i dvoje djece školuje, kad bi je netko oduzeo moždani udar bih doživjela, kaže Šefija.

Više pogledajte u video reportaži Sreća Stipovića.

Ovako je sve počelo. Naime, općinske vlasti i direktor škole obećali su za ovu samohranu majku otkupiti kuću u kojoj je ona stanovala posljednje tri godine. Kako vlasnik kuće nije dobio novac pokrenuo je sudski proces i dobio presudu da Šefija mora iseliti.