Skip to content

Sa suprugom smo se dogovorili da se „kao“ uda za starca, ali ovo od nje nisam očekivao

Dogovor sa mojom suprugom bio je da se uda za starijeg čoveka iz Švajcarske zbog novca, ali ona me je prevarila kao mladog majmuna. Imamo decu, a jedva uspevam da platim račune i kiriju.

Nekoliko godina smo primali socijalnu pomoć, ali nam je onda ukinuta. Šta da vam kažem, težak život. Moja supruga je ceo dan provodila na pijaci i preprodavala povrće i voće, a ja sam radio i još uvek radim sve ono što mogu.

Ponekad kopam kanale, stojim i čekam da me neko pozove na težak fizički posao za dnevnicu … Ako me neko angažuje za građevinske radove koji traju duže, onda sam presrećan, mogu da pokrijem dugovanje u prodavnici kod komšije.

Ponekad pozajmim novac od brata, finansijski bolje stoji od mene, ali ni njemu nije sjajno. Uvek gledam da mu vratim novac na vreme jer i on ima decu i njima treba novac.

Imam 16-godišnju ćerku i 12-godišnjeg sina. Šta da vam kažem, znate koliki su troškovi za decu u tom uzrastu, kako rastu, veći su troškovi. I nikada nisu bili na ekskurziji kao druga deca.

Jednom, kad smo supruga i ja otišli da vratimo dugovanje mom bratu, njegova supruga, moja snaja, rekla nam je da razmotrimo mogućnost koja se pojavila na internetu i po kojoj bi se moja žena udala za starijeg muškarca i tako nasledila veliko bogatstvo.

U početku nismo verovali i šalili se zbog same pomisli, a onda smo seli i ozbiljno razgovarali o tome.

Nisam mogao da zamislim da je moja supruga sa drugim muškarcem, čak i sa starcem, ali uveravala me je da će se žrtvovati za dobro naše porodice i da će učiniti sve samo da nas spasi ove bede.

I desilo se šta se desilo, otvorila je profil na aplikaciji, a u celu stvar je uputila moja snaja. Sada se kajem što sam uopšte pristao na tako nešto.

Moja supruga je svakodnevno dobijala ponude i konačno se pojavio. Starac iz Švajcarske, koji je navodno bio veoma bogat, u 87. godini. Moja supruga nije manekenka, ali je simpatična i sigurno nije zaslužila da bude sa ovakvim matorcem.

Ponovo sam se usprotivio toj ideji i rekao, zaboravimo na ovo i vratimo se u realnost, ali me niko nije slušao. Moj brat je takođe bio upoznat sa slučajem, ali je samo sedeo i slušao šta se dešava bez da bilo šta kaže.

I tako je moja supruga započela internet vezu sa ovim dedom i uskoro smo morali podneti zahtev za razvod.

Trebalo mi je mnogo vremena i nisam mogao odmah da prikupim novac za troškove. Ali, morali smo to da uradimo, razveli smo se na sudu i ona je bila slobodna.

Kupila je kartu i otišla u Švajcarsku, mene je napustila nakon 18 godina braka! Odmah se udala za tog Švajcarca i prekinula svaki kontakt sa mnom. Poslala je mojoj snaji nekoliko slika sa venčanja, a mene nije zvala niti pitala za decu, ništa.

Ne mogu da verujem da je decu ostavila zbog starca kojeg nije ni poznavala, samo zbog novca? Deca su počela svakodnevno da me pitaju šta se dešava, mislim da sumnjaju i znaju, ali ih uporno lažem. Samo ne znam koliko dugo mogu da krijem istinu od njih.

Jako mi je teško da se brinem o njima, niti je ikada poslala novac za njih, ili bar odeću, bilo šta, kao što je obećala pre odlaska.

Borim se koliko mogu, ali već posustajem, osećam ogromnu bol u grudima i imam veliku knedlu u grlu koju ne mogu da progutam. Prošlo je skoro godinu dana otkako je nema.

I danas se dogodilo ono čega sam se najviše plašio, ćerka je pobegla od kuće, rekla mi je da sam loš otac i da je zbog mene njena majka otišla.

Rekla mi je da zna da je u Švajcarskoj i da će i ona tamo da ide. Nije mi odgovorila na moje pitanje o tome kako zna za njenu majku, samo mi je zalupila vrata i otišla.

Ne znam šta da radim, očajan sam, ovo je poput košmara iz kojeg se ne mogu probuditi, prenosi srbija24.