Skip to content

SAD ĆE POMOĆI UKRAJINI DA DJELOMIČNO ZATVORI NEBO

SAD je spreman stvoriti ešalonirani sustav protuzračne obrane u Ukrajini. Prema riječima načelnika Združenog stožera SAD-a Marka Milleya, sustav ne kontrolira cijeli zračni prostor, ali će štititi prioritetne ciljeve koje Ukrajina mora zaštititi.

Jačanje protuzračne obrane Ukrajine postalo je glavna tema šestog sastanka u formatu “Ramstein”, piše Suspilne. To je najavio načelnik Združenog stožera SAD-a Mark Milley tijekom brifinga o rezultatima sastanka ministara obrane u formatu Rammstein 12. listopada.

“Ono što Ukrajina traži i što se može isporučiti je integrirani sustav proturaketne obrane. On ne kontrolira cijeli zračni prostor Ukrajine, ali je dizajniran za zaštitu prioritetnih ciljeva koje Ukrajina mora zaštititi”, objasnio je Milli.

“Sve do danas, Ukrajina vrlo učinkovito koristi C300, C310, itd. kako bi spriječila Rusiju da dominira nebom. Ono što treba učiniti je ponovno pomoći u izgradnji integriranog sustava proturaketne obrane”, dodao je Milli.

Ministar obrane Ukrajine Oleksiy Reznikov najavio je na početku pregovora kako očekuje povećanje isporuke sustava protuzračne obrane za Oružane snage Ukrajine.

PROČITAJTE JOŠ… RUSI nastavljaju napade dronovima, topništvom, zračnim udarima, MLRS-om

PROČITAJTE JOŠ… ‘DOKLE ĆE NAS AMERI I PRODANI MEDIJI PONIŽAVATI?’ Hrvatskoj književnici je dosta Ukrajine