Skip to content

“Šaljemo pozdrave lavovima Rusije koji se herojski bore protiv američkog imperijalizma na teritoriju Ukrajine”, poručuje turska stranka Vatan

TURSKA: U Sportskoj dvorani Ankara Arena počela je 11. Generalna skupština stranke Vatan Admiral Soner Polat, koja će trajati 3 dana.

Pozornicom je plijenio predsjednik stranke Vatan koji je u svom opsežnom govoru pohvalio Rusiju, Iran i Siriju, te obećao da će pokopati NATO jer mu je, kako kaže, tamo i mjesto… pod zemljom.

U Arenu su prisustvovali mještani sela Bursa Hürriyet koji traže svoja prava i žele natrag svoju zemlju i domove, majke iz Diyarbakıra, obitelji koje kažu stop nametanju LGΒT osoba, studenti sveučilišta, trgovci na bazaru Sıhhiye i domoljubi iz Turske za Vatan Stranku 11.

Ankara Arena / 11. Generalna skupština stranke Vatan Admiral Soner Polat. Foto: Aydinlik

U svom govoru, predsjednik Vijeća Ethem Sancak osvrnuo se na izbore 2023. i rekao: “Hoćemo li izabrati neovisnu vladu koja će nositi čovječanstvo u budućnost ili ćemo nositi okove NATO-a i Atlantika?”, prenosi turski medij Aydinlik.

Predsjednik stranke Vatan dr. Doğu Perinçek je započeo svoj govor pozdravljajući izaslanstvo Kongresa i sudionike te izjavio da Turska prolazi kroz revoluciju:

“Zovemo cijeli svijet iz Ankare. Iz Ankare pozivamo radničke ljude našeg svijeta, potlačene nacije, Aziju, Europu, Latinsku Ameriku i sedam podneblja. Pozivamo države koje se bore protiv hegemοnizma i brane suverenitet država, bore se protiv imperijalizma SAD-a, gospodara imperijalizma.”

“Stvara se novi svijet. Američki sustav poreza se lomi. Na pozornici povijesti pojavile su se velike oružane sile koje su plašile SAD i borile se protiv njega. Sirija se već 12 godina herojski bori protiv imperijalizma pod vodstvom Bashara Assada. Pozdravljamo ih iz Ankare.”

Šaljemo pozdrave iz Ankare lavovima Rusije koji se herojski bore protiv američkog imperijalizma i dvadesetak atlantskih država na teritoriju Ukrajine.”

“Kao članovi istog cilja u Turskoj, od srca pozdravljamo Narodnu Republiku Kinu i Demokratsku Narodnu Republiku Koreju, koje stoje uspravno i čine čuda u Tajvanskom tjesnacu i na Pacifiku protiv prijetnji SAD-a.”

“Turska se bori na prvoj crti uz Rusiju, Iran i Indiju” – Predsjednik stranke Vatan dr. Doğu Perinçek. Foto: Aydinlik

Od srca pozdravljamo heroje Latinske Amerike, Venezuele, Kube, te humane i vedre ljude iz Turske. Nadolazeći novi svijet nije promjena ravnoteže unutar kapitalizma, već privid kraja kapitalizma.”

“Čovječanstvo donosi vijesti o novom svijetu, novom sustavu. Ovaj novi sustav je humanistički. Dolaze nacionalne demokratske revolucije, narodne revolucije, populizam i publicizam, podižući zastavu čovječanstva protiv imperijalizma koji cilja na cijelo čovječanstvo.”

“Novi svijet također donosi mir našem čovječanstvu. Pred nama je svijet u kojem će vladati mir i bratstvo.”

“Turska je opet na prvoj crti u ovoj borbi. Turska se bori na prvoj crti uz Rusiju, Iran i Indiju. Stranka Vatan je stranka ove prve crte.”

“Ovim putem obavještavamo cijeli svijet da naša nacionalna demokratska revolucija, koja traje već dvije stotine godina, napreduje do konačne pobjede.”

Turska kida atlantske lance, američke lance, NATO lance. Godine 2014. srušili smo zidine Silivrija koje su SAD izgradile da porobe Tursku. Spasili smo turske oružane snage od tih zidina.”

“Narod Turske spasio je tursku vojsku. Turski narod je platio svoj dug turskoj vojsci. Pod vodstvom stranke Vatan razbili smo državni udar Gladio, državni udar koji su planirale SAD 2016. kako bi Tursku vratile pod kontrolu!”

“Naša najveća istina je da, NATO generali danas leže u turskim zatvοrima. Srušili smo Gladiose SAD-a, podizanjem turske vojske u noći 15. na 16. srpnja, podizanjem turske nacije!”

NATO-u je mjesto u Turskoj samo u grobu. NATO-vo mjesto u Turskoj je pod zemljom. Kunemo se da ćemo NATO zakopati pod zemlju.”

Sahranit ćemo NATO da proizvodimo. NATO je za nas νrag. Pokopat ćemo tog velikog vraga. Pozdravljamo lavove Irana, koji se bore protiv tog velikog νraga.”

SAD su nam nametnule revoluciju. Svojom ekonomijom, državnim udarima i zavjerama nametnuo je Turskoj revoluciju. Mi smo ljudi revolucije. Protiv imperijalizma se borimo dvije stotine godina. A sada je vrijeme da ovaj proces dovedemo do konačne pobjede proizvodnom revolucijom.”

“Naši ruski prijatelji su ovdje, naši iranski prijatelji su ovdje. Ti naši prijatelji su najveći svjetski proizvođači prirodnog plina, proizvođači benzina, dodajte susjeda Irak, proizvođač benzina. Kakvi smo mi sretnici, naši susjedi imaju plin, dizel, benzin.”

“Ali atlantističke vlade okreću leđa tim susjedima, ustaju i besramno dižu ruku s Amerikom. Ti prsti će stajati za Iran, za Rusiju, za Narodnu Republiku Kinu, za Aziju, za Afriku, za Latinsku Ameriku u sljedećoj nacionalnoj vladi.”

“Obećavamo cijelom svijetu da za SAD Turska više neće ni prstom maknuti”, poručio je Perinçek  koji je ujedno izabran za predsjedničkog kandidata.

Kongresu stranke Vatan prisustvovali su i ruski veleposlanik u Ankari Aleksej Jerhov i ankarski veleposlanik NR Kine Liu Shaobin.

Izvor: Aydinlik Turkiye