Skip to content

Sama odgaja petero braća i sestara: Nisam htjela da im bilo šta fali nakon smrti roditelja

Danas 25-godišnja Samantha Rodriguez već 8 godina je roditelj mlađim sestrama i bratu koje odgaja u Orlandu na Floridi.

Samantha se samostalno brine o Milagros, Brendi, Michaelu, Belli i Destiny.

Ova djevojka još od 17. godine samostalno podiže mlađe sestre i brata nakon što su izgubili oba roditelja od agresivne vrste raka.

– Kada su roditelji preminuli… moja stvarnost je [bila] da imam 17 godina, ali ovo su moje sestre i brat, i kada sam ih pogledala, znala sam da su djeca. Oni su ranjivi i trebala im je odrasla osoba, pa sam ja postala njihova odrasla osoba”, kazala je Rodriguez.

Njihova majka Lisa Smith 2013. godine oboljela je od agresivnog raka grlića maternice, a samo tri godine nakon toga njihov otac Alekxander obolio je od limfoma i ubrzo preminuo. Samantha je pomogla brinuti se za svoje roditelje kad su se razboljeli, čak je napustila školu kako bi pronašla vremena. Nakon njihove smrti, vratila se u školu kako bi stekla diplomu, rekavši da želi pokazati svojoj braći i sestrama važnost obrazovanja.

Djevojka je ozbiljno shvatila ulogu staratelja

Tada je Samantha ozbiljno shvatila svoju ulogu staratelja, pa ih redovno vodi u školu, kod liječnika i na sportske aktivnosti. Ujedno im pomaže i oko domaće zadaće, a nekako nalazi vrijeme i da studira dok ujedno radi kao konobarica kako bi izdržavala obitelj.

– Naslijedila sam mnogo snage od svoje majke. Provodila sam mnogo vremena s njom i zato kada smo je izgubili sam znala da u svakom smislu te riječi želim biti kao ona. – rekla je.

– Kada sam shvatila da želim da moja braća i sestre postanu uspješni ljudi kada odrastu, shvatila sam kako se moram vratiti u školu i biti im primjer. Vrlo sam sretna, oni me zapravo čine sretnom jer su moja obitelj i ništa mi nije teško. – zaključila je ova hrabra djevojka u razgovoru za ABC News.

Unatoč poteškoćama s kojima su se ona i njezina obitelj suočili, prihvatila je to s pozitivnim stavom.

“Ovo je ono što me čini, to sam ja”, rekla je Samantha Rodriguez brinući se za svoju braću i sestre u tako mladoj dobi.

Više u videu: