Skip to content

Savjetnik Zelenskog predviđa udare na ‘lijene i razmažene’ gradove Rusije, Moskvu, Sankt Peterburg i Jekaterinburg

Mikhail Podolyak, savjetnik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, predvidio je udare na ruske gradove, između ostalih, na Moskvu, Sankt Peterburg i Jekaterinburg. Podolyak je to izjavio u intervjuu s blogerom Michaelom Nuckyjem na njegovom YouTube kanalu.

Zvanično potvrđujem da je unutarnja eskalacija rata u Ruskoj Federaciji neizbježna i da će se izvršiti napadi na različite ciljeve”, rekao je Podolyak.

Zašto, tko i kako – o tome ne možemo javno raspravljati, imamo nedostatak informacija”, rekao je Podoljak, naglasivši da Ukrajina ne napada Rusiju.

“Unutarnja eskalacija rata u Ruskoj Federaciji je neizbježna. Bit će udara po raznim ciljevima. Uključujući takve gradove koji su razmaženi, lijeni, koji su mislili da žive u drugoj stvarnosti, poput Moskve, Sankt Peterburga, Jekaterinburga itd.”, rekao je.

“Ali ova eskalacija je unutarnji problem Ruske Federacije”, ponovno je rekao Podolyak.

Podolyak u videu također tvrdi da u Ukrajini NEMA i nikada nije bilo nacizma.

Zemlje koje u početku nisu bili partneri Ukrajine sada mijenjaju svoj stav, kaže Podolyak.

“Zemlje koje nisu bili partneri Ukrajine na početku, sada podsjećam na izjave predsjednika Srbije i ministra vanjskih poslova Irana, koji jasno ukazuju da teritorije koje je okupirala Rusija su sastavni dio Ukrajine i sve što će Ukrajina uraditi na ovim teritorijama, nanoseći maksimalnu štetu ruskoj tehnici, opremi i ljudstvu je lagalno. Dakle, uništavanje svega je apsolutno legalno i apsolutno ispravno, uključujući poluostrvo Krim”, kazao je, između ostalog, Mikhail Podolyak.