Skip to content

SCENA IZ UŽIČKE PEKARE KOJA TJERA SUZE NA OČI: Iza pulta je stajao dječak bez dovoljno para, a reakcija gazde OSTAVILA JE SVE BEZ TEKSTA!

Scena iz jedne pekare u Užicu već dugo se dijeli društvenim mrežama, a rijetko ko je ostao imun na ono što je uslijedilo kada je dječak koji je stajao u redu shvatio da ipak nema dovoljno para za obrok.

“Jedan sitniji dječak, možda oko 10 godina ima, strpljivo je stajao u redu. Malo sa strane, gledajući u pod i čekajući da svi ispred njega završe sa kupovinom. Propinjući se na prste, u pantalonama koje su mu ionako prekratke, stidljivo je upitao “Koliko je komplet lepinja?”.

Žena sa druge strane štanda mu odgovori “130 dinara”.

On spusti pogled na novčanice koje je snažno držao sa svih deset prstiju, pa onda tiho upita “A koliko je samo s kajmakom?”.

S druge strane pulta ženi zasijaše oči, ali je ona brzo sakrila pogled i odgovorila mu. Još tužnije oči pale su na one njegove zgužvane novčanice, kada on tiho reče “Nema veze, neću ništa onda” i sitnih koracima krenu napolje.

Tada proviri gazda i krupnim glasom ga zaustavi “Čekaj mali, koji je danas dan?“.

Utorak“, reče dječak.

“Pa mi utorkom besplatno dajemo odličnim đacima komplet lepinje”, reče gazda veselo.

Ali ja sam vrlodobar učenik“, priznade dječak.

Imamo mi lepinje i za njih!”, reče vlasnik i potapša po ramenima sitnog dječaka.

Ljudi u redu zastali su na trenutak, pa pročistiše grlo, nešto ih je steglo, dok su gledali dječaka kako uživa u svom obroku,” piše Kurir.