Skip to content

Sebi napravio raj: Jasmin gotovo sam renovirao staru kuću, stepenice su poseban detalj

Dvije godine je svakog dana radio u kući, a 90 posto stvari je odradio sam – nije angažovao nijednog majstora.

Da ništa nije nemoguće kada nešto jako želite pokazuje primjer Jasmina Konjevića iz Oriovca kod Slavonskog broda, koji je staru kuću transformisao i dobio svoj mali raj.

Čak 90 odsto toga odradio je sam i uživao u tome. Kako kaže za Telegraf.rs, dvije godine je svakog dana radio na ispunjenju svog sna i još nije sve gotovo.

Na ideju je došao krajem ’90-ih godina, kada je posjećivao Oriovačko brdo i ostao oduševljen pogledom koji se odatle pruža.

Kako kaže za Telegraf.rs, pogled je bio divan, ali je sve bilo zaraslo. Oko kuće je bilo žbunja, morao je da se popne na sprat kako bi uživao u pogledu.

Ovako je kuća izgledala prije:

PRIJE

PRIJE

PRIJE

– Sve se promijenilo kada sam dobio ponudu da kupim tu kuću. U dogovoru sa suprugom Sanjom, to sam i uradio, a kako ona bοluje od astme, smetaju joj prašina i lamperija, riješio sam da je preuredim. Unutra je duvalo sa svih strana – objašnjava.

Kada je krenuo sa renoviranjem, ideje su se same nizale. Jasmin kaže kako uživa u tome, to je njegov “izduvni ventil”.

– Kao što neko voli da izađe, ode u kafanu da se opusti, mene ovo opušta i volim to da radim. Poslije dvije godine rada i truda, kuća je dobila potpuno drugačij izgled – kaže Konjević.

RENOVIRANJE

RENOVIRANJE

On ipak ističe da još nije sve gotovo, ima još tu posla. U kući se nalaze sauna i đakuzi, a planira da napravi i bazen napolju. Jasmin zaslužuje veliku pohvalu jer je, kako je rekao, čak 90 posto uradio sam.

– Sve sam uradio sam, podove, zidove, keramiku, imao sam nekad i pomoć, ali sam najveći dio ja odradio – objašnjava on.

Nakon dvije godine truda i rada, Jasmin je dobio svoj mali raj.

Ovako sada izgleda njegovo parče raja

– Potrošio sam oko pola miliona kuna, to je oko 65.000 eura. Međutim, izračunao sam da sam uštedio oko 45.000 eura jer nisam angažovao majstore – objašnjava Konjević.

Na kraju razgovora kaže da su svi oduševljeni onim što je napravio i da su reakcije ljudi samo pozitivne.

Na njega je posebno ponosna supruga Sanja koja kaže da je Jasmin uložio veoma puno vremena i truda da bi dobio svoj mali raj, ali i da je uživao u tome, prenosi telegraf.rs.

Sidebar