Skip to content

Šef bračkog stožera dao ostavku: Ne mogu naređivati ono u što ne vjerujem

NAČELNIK bračkog stožera za borbu protiv korone podnio je neopozivu ostavku, a tekst ostavke objavio je i na svom Facebook profilu.

“Poštovani sugrađani, dragi moji Bračani, s današnjim danom prestaje moje rukovođenje Kriznim stožerom otoka Brača. Jutros sam svoju neopozivu ostavku (u nastavku teksta istu možete i pročitati u cijelosti) dostavio svim jedinicama lokalne samouprave na otoku i svim ostalim službama koje za to trebaju biti obaviještene. Mislim da je uredu da je na znanje primite i Vi, zbog kojih sam istu dužnost i prihvatio. Hvala Vam na povjerenju, čuvajte se, zdravi i veseli bili!!!”, poručio je Nikola Martinić-Dragan.

“Poštovani,

sa žaljenjem vas izvještavam kako ovime dajem neopozivu ostavku na mjesto načelnika Kriznog stožera otoka Brača.

Razlozi za ovu moju odluku su i profesionalni i privatni.

Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u istu na bilo koji način budu uključeni zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovom polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima.”, rekao je on i nastavio.

“U tom smislu kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Supetar, zapovjednik VOP Brač i odnedavno operativni član vatrogasnog zapovjedništva Vatrogasne zajednice splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način tj. u potpunosti i sa maksimumom svojih znanja i sposobnosti, a kako spomenuh prije najiskrenije mislim da vrijeme koje je pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja.”