Skip to content
razgovor -ilustracija

Semir Efendić objavio audio snimak: Sarajlić nudio zaposlenje delegatu SDA da glasa za drugog

Akteri razgovora bili su potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asim Sarajlić, kantonalni zastupnik Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić objavio je na društvenim mrežama audio snimak razgovora o kupovini glasova koja se odvijala prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Podsjećamo, prije dva dana održana je Izborna Skupština na kojoj je sa 59 glasova delegata za predsjednika izabran Fikret Prevljak.

Efendić je dobio glasove 40 delegata. Akteri razgovora bili su potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asim Sarajlić, kantonalni zastupnik Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović.

EKSKLUZIVNO: POSLUŠAJTE KAKO ASIM SARAJLIĆ "ZAVRŠAVA" DELEGATA ZA IZBORE U KO SDA SARAJEVO

U izjavi za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bi ostao dužan, obavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora. Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata. Smatram da uz ove činjenice Asim Sarajlić ne može više biti predsjednik Kadrovske komisije SDA i očekujem da organi Stranke nakon objavljivanja ovog snimka o tome raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke. Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine.P.S. Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata.

Geplaatst door Semir Efendić op Vrijdag 28 februari 2020

Izvor: bh-index.com