Skip to content

Sestre Roska i Mika spavaju sa ovcama, nemaju krevet: Sa kučićima dijele i ono malo hrane koju imaju

  • U selu Mojinci nadomak Dimitrovgrada, na putu prema Staroj planini, same i nesrećne žive sestre Roska i Mika Dimitrov, prenosi Telegraf.rs.

Roska i Mika spavaju sa ovcama, nemaju čak ni krevet, ovako nešto do sada nismo vidjeli, ovim riječima opisuje svoj snimak humanitarka iz Vranja Tamara Misirlić.

U selu Mojinci nadomak Dimitrovgrada, na putu prema Staroj planini, same i nesrećne žive sestre Roska i Mika Dimitrov. Ovce su im sve što imaju, pa čak i spavaju sa njima, jer kako kažu, žao im je da one spavaju na otvorenom, pa jedina soba koja se nije srušila služi i kao štala i kao soba.

Printskrin:Instagram/fondacija_tamara_misirlic

Tamara se čudi da spavaju sa ovcama, a jedna od sestara kaže: “Mi smo sa njima navikle. Ali kad ti je tijesno, tijesno je”.

“Kuvamo krompir, malo za kučiće, malo za nas. Morala sam kuče da vežem unutra jer i kurjaci napadaju nas, nema ko da povede računa o nama”, kroz suze priča mlađa sestra Roska.

Pokazuje rukom gdje kiša “samo” pada, a gdje teče. Objašnjava gdje je i kako pokušala da plehovima i odjećom “zabašuri” da krov ne prokišnjava. “To teče unutra u sobu”. Objašnjava i kako je sama napravila odžak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tamara Misirlic (@fondacija_tamara_misirlic)