Skip to content

Sigurno ste nekada SPAVALI u autobusu, a OVAJ grad nudi krevete u GRADSKOM PREVOZU

Beč je ponudio spavanje u autobusu gradskog prevoza u kojem se nalaze krevet, stolovi i mesta za “Kuliranje”.

Do kraja avgusta svi zainteresovani posetioci Beča mogu da provedu noć u “autobus-hotelu” u okviru eksperimentalnog projekta alternativnog uređenja javnog prostora.

U okviru projekta “Grtelfrische WEST” koji se između ostalog bavi i preispitivanjem definicije javnog prostora, preuređeni linijski autobus provešće tri nedelje na uglu ulica Felberštrase i Štolgase u Beču, a zainteresovani građani i posetioci biće u mogućnosti da prenoće u njemu.

Autobuska “laboratorija” nudi kreativne aktivnosti za posetioce – crtanje razglednica, pravljenje stolica, “kuliranje” u busu kao i zajedničko izvođenje muzike. Prethodno prijavljivanje za ovaj deo programa nije neophodno i ulaz je slobodan za sve posetioce.

Projekat “Treba mi mesta” je osmislila Karin Harater kao platformu za istraživanje i boravak u javnom gradskom prostoru.

Autobus-hotel je otvoren svakog dana od 10 do 22 časa i biće na raspolaganju do 30. avgusta 2020. godine. Postoji mogućnost prijave za jednu ili dve osobe kao i za celu porodicu, prenosi magazin.

Sidebar