Skip to content

Sin gradonačelnika Valpova Hanu Hadžiavdagić nazvao “balijskom k****m”. Otac uputio izvinjenje

Jakov Šutalo, sin hrvatskog gradonačelnika Valpova Matka Šutala, nazvao je influensericu Hanu Hadžiavdagić balijskom k****m te joj poslao sliku međunožja.

Naime, Jakov je poslao privatnu poruku Hana u kojoj joj je napisao: “K***o balijska na čemu ti zarađuješ” te joj poslao fotografiju međunožja.

Hana je poruku podijelila na Instagramu sa svojim pratiteljima te navela: “Mora da je ponos porodice i prijatelja s ovakvim razmišljanjem”. Jedna od njenih pratiteljki brzo joj je odgovorila da je riječ o sinu gradonačelnika Valpova.

Nakon što je saznala da je mladić koji joj je poslao uvredljivu poruku sin gradonačelnika jednog grada u Hrvatskoj, Hana je odmah poslala mail njegovom ocu.

“Pretpostavljam da će Vas ova poruka uznemiriti, ali mislim da kao javna osoba (kao što sam i ja) trebate znati šta se dešava i šta Vaš sin šalje meni u inbox na društvenoj mreži Instagram. Ja sam neko ko 15 godina živi i radi u Hrvatskoj te se veoma uznemirim na poruke mladih ljudi koje sadrže mržnju i nacionalizam. U prilogu šaljem fotografije kao dokaz. Hvala Vam na razumijevanju te se nadam da će ova moja poruka utjecati na promjenu njegovog razmišljanja u budućnosti”, stoji u mailu.

Hana je potom dodala da je dosta mržnje na društvenim mrežama.

Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo joj je odgovorio uputivši izvinjenje uz poruku da za ponašanje njegovog sina nema opravdanja.

“Poštovana gđo. Hadžiavdagić Tabaković, zahvaljujem na upućenom pismu. Nemam riječi kako bih opisao ovu doista neugodnu situaciju. Želim Vam reći prije svega da za ovakvo ponašanje nema niti može biti opravdanja”.

“Ne podržavam nedolično ponašanje bilo kakve vrste i u isto vrijeme ga osuđujem. Primite moju iskrenu ispriku, ako Vam to imalo šta znači, a ja ću vjerujte učiniti sve što je u mojoj moći da se takvo nešto ne ponovi”, poručio je gospodin Matko, piše Klix.

Dosta je mržnje… Foto: Facebook Hana Hadžiavdagić