Skip to content

Sjeverna Koreja podržala rusku aneksiju ukrajinskih teritorija: ‘Sjedinjene države su pokrenule agresijske ratove’

Jo Chol Su, direktor međunarodnih organizacija u Ministarstvu vanjskih poslova Demokratske Narodne Republike Koreje, branio je referendume o pridruživanju Rusiji kao savršeno legitimne i “održane u skladu s Poveljom UN-a koja postavlja načela jednakosti naroda”, objavila je državna novinska agencija KCNA.

“Ogromna većina glasača podržala je integraciju s Rusijom”, rekao je Jo u izjavi, prenosi KCNA.

“Poštujemo volju stanovnika koji su težili integraciji u Rusiju i podržavamo stav ruske vlade da navedene regije postanu sastavni dijelovi Rusije.”

“Kako bi održao neprikosnoveni “unipolarni svijet”, SAD se miješa u unutarnje poslove neovisnih zemalja i krši njihova zakonska prava zlouporabom Vijeća sigurnosti UN-a. Ovo je isti stari trik SAD-a, a svijet je svjedočio mnogim sličnim nezakonitim radnjama SAD-a ne samo u 20. stoljeću, već i u 21. stoljeću.”

SAD su pokrenule agresijske ratove protiv suverenih država uključujući bivšu Jugoslaviju, Afganistan i Irak, ali Vijeće sigurnosti UN-a to nije dovelo u pitanje.”

Doba kada su Sjedinjene Države koristile Vijeće sigurnosti UN-a kao štit i sredstvo agresije za održavanje svoje hegemonije bliži se kraju.”

“Nepristojna i proizvoljna praksa te pristrani i dvostruki standardi ne mogu se nikada oprostiti ni u kojem slučaju.”

Ako Vijeće sigurnosti UN-a namjerava kršiti neovisna prava i temeljne interese suverene države s nelogičnim i gangsterskim dvostrukim standardima koji su u suprotnosti sa svrhom i načelom Povelje UN-a, smatrat će se potpuno odgovornim za posljedice koje će biti izazvane njima”, zaključio je Jo Chol Su.