Skip to content
Lukasensko pozvao Zelenskog na pregovore

“Slijedi potpuno uništenje Ukrajine”: Lukašenko pozvao Zelenskog na pregovore

Šef bjeloruskog režima Oleksandar Lukašenko rekao je da je vrijeme da predsjednik Volodimir Zelenski  ‘opere’ majicu i da mora pristati na mirovne pregovore s Rusijom, inače će daljnji otpor zaprijetiti Ukrajini potpunim uništenjem.

To je izvijestio Telegram kanal “Пул Первого”, koji je objavio video snimku Lukašenkove komunikacije s novinarima, prenosi Suspilne.

Sve je u rukama Ukrajine. Ne zato što želim ovu temu gurati Zelenskom i Ukrajini. Doista, sve je sada u rukama Ukrajine. Ako ne žele smrt, štoviše, u ogromnom broju ljudi. Teško je, teško, teško, ali mora se zaustaviti, mora se zaustaviti, jer ono što slijedi je potpuno uništenje Ukrajine. Nije da je Putin puno prije “operacije” rekao da bi to zaprijetilo gubitkom državnosti Ukrajine — to bi bilo uništenje Ukrajine. Moramo stati”, rekao je političar.

Rekao je da je tijekom Drugog svjetskog rata 30 miliona ljudi poginulo na sovjetskoj strani, ali sada se “nitko toga ne sjeća”.

“Snaći ćemo se, sve ćemo nadoknaditi. Vjerojatno ćemo čak i sada moći objasniti našoj generaciji ukrajinskog naroda što se dogodilo”, dodao je Lukašenko.

Stoga je pozvao Ukrajinu da sjedne za pregovarački stol s Rusijom.