Skip to content

Slika “Gospa od Mariupolja” prodana je na aukciji za kupnju dronova u Ukrajini

SLIKA ukrajinskog umjetnika Maksyma Palenka “Gospa od Mariupolja” prodana je na aukciji Saint Javelin za 22.000 dolara – sva sredstva će ići za kupnju dronova u Ukrajini, objavio je na svom Twitteru objavio organizator inicijative Christian Boris.

“Kako medijska pokrivenost događaja u Ukrajini blijedi, a donacije usporavaju, moramo učiniti sve što možemo kako bismo pomogli ukrajinskoj vojsci u borbi protiv neprijatelja i zaštitili svoju slobodu, zemlju i žiνote nevinih ljudi”, poručili su organizatori.

POČETNA cijena lota bila je 16,5 tisuća dolara. Pobjednik aukcije, osim slike, dobit će i dio uništenog ruskog BMP-a.

Sliku ” Gospa od Mariupolja” stvorio je Maxim Palenk kao posvetu braniteljima “Azοvstala”. Djelo prikazuje Majku Božju, koja štiti herojske branitelje, njezina sutana prikazuje unutarnju strukturu katakοmbi, koje su postale utočište za vojnike i civile, piše medij Suspilne.

Inicijativu Saint Javelin pokrenuo je kanadski novinar Christian Borys prije nego što je započela invazija punog opsega. Inicijativa je već uspjela prikupiti više od 2 miliona dolara za podršku Ukrajini.

Maksym Palenko je umjetnik, grafički dizajner i ilustrator, jedan od ilustratora ukrajinske izdavačke kuće “A-BA-BA-HA-LA-MA-HA“.

PROČITAJTE JOŠZELENSKI: U Donjecku je pakaο! Još ne možemo prekinuti prednost ruske vojske