Skip to content

Smeće, sijeno, deponija: Prvi snimci izbliza iz dvorišta kuće pored koje je nestala mala Danka (VIDEO)

Prvi put je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije jutros objavilo kako izgleda kuća i dvorište gdje je, navodno, nestala Danka Ilić (2).

U potragu od jutros uključeno je još 18 vatrogasaca i pas Zigi koji je poznat javnosti poslije razornog zemljotresa u Turskoj, kada je pomogao u pronalasku zatrpanih ljudi.

Bageri su jučer cijeli dan krčili, kopali i iznosili smeće i krševe iz kuće.

Na snimku koji je policija jutros objavila vidi se kako je kuća obrasla u šiblje, a po dvorištu jedva da može da se hoda od starih uređaja, mašina… Pas Zigi već je počeo da pretražuje teren. Pogledajte snimku potrage koja je počela jutros:

Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Muškarac koji je uhapšen u Hadžićima priznao da je širio informacije o nestanku Danke i da je tražio otkupninu

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže “Tik Tok” objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić. Riječ je o Bashar Tufankiju, Zakuan Tufankiju i Muhamed Tufankiju.

Pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na Tik Toku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu.

Oni mogu biti krivično gonjeni zbog uznemirenja javnosti, lažnih informacija, ako se utvrdi da je riječ o šali.

Bashar Tufankiji, inače državljanin BiH i Sirije, priznao je kasnije u prostorijama FUP-a da je širio informacije o nestanku djevojčice iz Sirije i tražio 50.000 eura, prenosi “Avaz.ba“.

Međutim, kasnije je tvrdio da je riječ o šali, ali se sada sve provjerava.