Skip to content

SNIMAK IZ PROŠLOSTI: Ljudi dijele snimak dječaka iz 1983. godine i plaču sa njim

• Snimak iz prošlosti Radio Televizije Kuršumlije koji su isti podijelili na Međunarodni dan djeteta i na kome dječak recituje u suzama ovih dana je viralan na društvenim mrežama.

Nastao je još davne 1983. godine u emisiji Milovana Ilića Minimaksa, a glavni akter u njemu nije legendarni voditelj, već dječak plave kose iz Kuršumlije, koji recituje stihove pjesme “Ujedinjena deca sveta”, koji mnoge ovih dana tjeraju na razmišljanje.

Kako je recitovanje dalje teklo, a stihovi bili sve teži za jedno maleno srce, Voja je počeo da plače pogođen riječima pjesme. Suza puna emocija, nije ga omela u daljem recitovanju, pa je i sama njegova pojava dobila na “težini”.

“Zaplakao je kod ‘druga djeca nemaju ni čiste vode’. Vrlo dobro je razumio stihove pjesmice”, pisalo je u jednom od komentara ispod ovog viralnog videa.

Voditelj i novinar Milovan Ilić, poznatiji kao Minimaks radio je mnoge formate televizijskih emisija, od razgovora sa poznatima pa sve do šou programa za djecu. Tako je i u emisiji ‘Tebi kažem’ propitivao djecu šta su pripremila od recitacija, a mali Voja je imao iskreno srce i veoma poučnu pjesmu.

Pošto je većina izrazila želju da vidi Voju danas, Radio televizija Kuršumlija je snimila materijal, koji je trenutno u montaži i biće realizovan kada završe priče i sa drugim sagovornicima. Da biste bili u toku, dovoljno je da zapratite njihovu zvaničnu Facebook stranicu.