Skip to content

Španjolka se ovog ljeta planira vjenčati s AI hologramom

Multidisciplinarna umjetnica iz Barcelone Alicia Framis bit će prva žena koja će se udati za hologram koji je generirala umjetna inteligencija na ceremoniji koja će se održati ovog ljeta u muzeju Depot Boijmans Van Beuningen u Rotterdamu.

Zamislite partnera koji je uvijek tu kada ga trebate, ali koji vas nikada ne poljubi, ne zagrli ili vam ne pruži bilo kakav oblik nježnosti koji uključuje i najmanji fizički kontakt. Netko s kim dijelite “romantičnu vezu”, upuštate se u duge rasprave koje vas intelektualno stimuliraju na dubok način, a opet tko nikada neće pružiti ruku da promijeni žarulju ili pomogne u nošenju vrećica za kupovinu. Ne očekujte da će podići prst da operu suđe, otvore vrata gostu ili vam pruže ruku pomoći ako se spotaknete.

Alicia Framis sa svojim hologramskim suprugom Autor: Alicia Framis / Elsa

S druge strane, na njihovu prisutnost možete računati trajno i nikada vam svojim hrkanjem neće ometati san.

Ovaj opis možda ne odgovara idealnoj vezi za mnoge, ali utjelovljuje ljubav iz alternativne dimenzije.

Španjolska umjetnica Alicia Framis imat će neobičnu čast da bude prva žena koja će virtualnom partneru reći ‘da’; sofisticirani hologram vlastitog dizajna, skrojen da “zadovolji sve njezine emocionalne potrebe”.

Udat će se za svog holografskog partnera, AILexa, koji je obučen na temelju informacija o profilu njezinih prethodnih romantičnih partnera, prema priopćenju za javnost umjetničinog tima za promidžbu.

Alicia Framis sa svojim hologramskim suprugom u kuhinji Autor: Alicia Framis / Elsa

Kao dokaz njihovog odnosa i suživota, Framis na svom Instagram profilu @hybridcouples dijeli videa i fotografije na kojima se pojavljuje sa svojim partnerom AILexom dijeleći svakodnevne poslove poput kuhanja i objedovanja.

Umjetnom inteligencijom protiv usamljenosti

Prema izjavi koju je dala umjetnica, AI i ljudski suputnici mogu biti korisna opcija za ljude kojima je potrebno društvo.

“Moja prijateljica je udovica i teško joj je zamijeniti muža. AI i ljudski suputnici mogu biti dobra opcija za one kojima je potrebno društvo”, kaže Alicia.