Skip to content

Spektakularan prizor: ORAO RIBAR U LETU S VELIKOM RIBOM

Videozapis koji je prošlog tjedna snimila Ashley White iz Tennesseeja i podijelila na Twitter računu Tracking Sharks, prikazuje pticu poput orla koji leti preko plaže Myrtle , noseći svoj impresivni ulov dok vijuga i odlazi.

Screenshot

AShley je tvitovala dok je snimila video sa 17. sprata zgrade u kojoj je boravila.

Video je prikupio desetke miliona pregleda, a čak je i The Asylum, studio koji stoji iza filma “Sharknado”, tweetao o njemu.

Ed Piotrowski, glavni meteorolog na WPDE, podijelio je Whiteove snimke na Facebooku u šali kako neki ljudi misle da je dvojac kondor i veliki bijeli morski pas.

Stručnjaci nagađaju identificirajući pticu kao Orla Ribara, a ribu kao LADYFISH (dama) – a ne morski pas. Drugi su mislili da je riba ATLANSKA SKUŠA. Sva tri stvorenja mogu se naći u regiji.

Kupači na popularnoj plaži u Južnoj Karolini satima su poslije toga bili pod dojmom ovog spektakularnog prizora..

Inače, Orao ribar je jedinstvena ptica, jedini član svoga roda. Vjeruje se su da orlovi ribari imali drugačiji evolucionarni put, pa se poprilično razlikuju od drugih grabljivica.

Orao ribar nadlijeće vodu i, kada ugleda ribu, ustremi se ka njoj, sklopi krila i zaroni. Od tuda i drugi naziv Ronioc. Zavisno od iskustva i vještine, tek u svakom trećem ili četvrtom pokušaju izroni s ribom.

BBC