Skip to content

Srbe pitali žele li da im djeca uče arapske brojeve u školi, odgovori postali hit

Isečak emisije Kontravizija u kojem reporter građane Srbije pita da prokomentiraju odluku Aleksandra Vučića da, zbog Sirijaca, djeca u osnovnim školama moraju učiti arapske brojeve, postao je hit na internetu.

Sama emisija emitirana je prije 2 godine, ali je dio s arapskim brojevima tek sada postao popularan na društvenim mrežama.

Novinar je građane najprije pitao podržavaju li aktualnu vlast, a svi u anketi su kazali kako ne podržavaju. Zatim ih pita da prokomentiraju učenje arapskih brojeva u školi, koje je Vučić uveo zbog Sirijaca.

“Užas, mislim da je to nepotrebno”, “Naša djeca su ionako preopterećena gomilom gluposti”, “Što će djeci arapski brojevi?”, “Ja ne znam arapske brojeve pa mi ništa ne fali”, “To je kod nas u Srbiji zaista nepotrebno”, samo su neki od odgovora.

Naravno, arapski brojevi su brojevi koje ionako svi uče i svakodnevno koriste u čitavom svijetu, no čini se kako su se građani Srbije malo zbunili na ovom pitanju.

Dok je neke video nasmijao, druge je pomalo naljutilo i rastužilo to što građani Srbije nisu znali odgovor na ovo pitanje, prenosi srbijadanas.

“Ovo je žalosno, nije smiješno”, “Je li ovo realno”, “Strašno”, “Ne mogu vjerovati”, samo su neki od komentara.

Pa pogledajte: