Skip to content

SREĆA – JE INDIVIDUALNA: 20 pravila sretnog života


SREĆA – je individualna. Nekome je za sreću potrebna vila na obali mora i luksuzni automobil, a neko, jednostavno, želi voljeti, i biti voljen.

Bez obzira, ko kako shvata pojam sreće, svaki čovjek treba da pamti da je sve u našim rukama i, fokusirajući se na svoj cilj i ulažući određeni napor, moguće je dobiti sve što poželite.

20 savjeta koje će pomoći da ispunite svoj san i postanete sretni: 1. Zapamtite da niste nikome ništa dužni. 2. Zapamtite da i vama niko ništa nije dužan. 3. Pokušajte da se ne raspravljate ni sa kim. Bolje biti u miru, nego u pravu.

4. U životu uvijek računajte sami na sebe. 5. Izbjegavajte komunikaciju sa budalama. 6. Ne štedite novac.

7. Živite danas, jer je ‘jučer’ prošlo, a ‘sutra’ može i ne biti. 8. Ako ste krivi – odmah recite, i ne tražite sebi opravdanja. 9. Uvijek imajte na umu, svako ima svoju istinu, i ona se često ne poklapa sa vašom

10. Ako ste lošeg raspoloženja, zamislite da kada umrete, nećete imati ni njega. 11. Ne gledajte televizor (naučno je dokazano – ruši imunitet). 12. Pokušajte izvući zadovoljstvo iz svakog događaja.

13. Uvijek pamtite, drugog života nemate. 14. Najbitnije u životu je ljubav, sve ostalo je sujeta. 15. Svi vaši problemu su samo u vašoj glavi.

16. Svijet oko vas nije loš, nije ni dobar, njemu je svejedno – postojite li vi u njemu, ili ne. 17. Ne bavite se politikom, politika čini ljudi zlobnima. 18. Ne vjerujte u obećanja, već u svoje osjećaje.

19. Sa ženama kao i sa djecom, budite strpljivi i malo snishodljivi.

20. Znajte- današnji dan je najbolji dan u vašem životu.

Pratite ova jednostavna pravila, i uvidjet ćete da ste gospodar svog života, i sami riješite kojim putem da idete, piše Pozitivan stav.