Skip to content

Stanovnici LNR dobili nove registarske tablice u ruskom stilu

“Prve vozačke dozvole, državne registarske pločice i registracijski dokumenti u ruskom stilu izdani su u Luganskoj Narodnoj Republici”, rekao je novinarima Mihail Paraskejev, zamjenik ministra unutarnjih poslova, načelnik policije za javnu sigurnost Ministarstva unutarnjih poslova samoproglašene LNR.

Foto: Прямой Эфир Telegram (sve slike)

Ranije je Ministarstvo unutarnjih poslova LPR-a objavilo da je počelo primati građane na pružanje usluga vezanih uz registraciju vozila i izdavanje vozačkih dozvola modela Ruske Federacije.

“Prvi stanovnici LNR dobili su vozačke dozvole u ruskom stilu, kao i potvrde o registraciji vozila i registarske tablice LNR, kao podanika naše velike, velike domovine”, rekao je Paraskejev za RIA novosti.

Pojasnio je da su stanovnici registrirani na teritoriju LNR-a na dan prijema u Rusku Federaciju dužni zamijeniti državne registarske pločice, registracijske dokumente i vozačke dozvole koje su izdale službe za registraciju LNR-a i Ukrajine do 1. januara 2026.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, do 1. januara 2026. registracija vozila provodi se bez naplate državne pristojbe i prolaska tehničkog pregleda.