Skip to content

Studentkinja zarađuje 50.000 eura godišnje objavljivanjem videa na kojima šapuće

Studentkinja Loti Felouz (20) iz Ujedinjenog Kraljevstva zarađuje skoro 50.000 evra godišnje objavljivanjem videa na kojima – šapuće.

Njeni videi imaju po stotine hiljada pregleda, a pomažu kod anksioznosti i nesanice. Reč je o jednom od novijih Jutjub fenomena – ASMR ili autonomni senzorni meridijalni refleks. To je onaj osećaj trnaca koji vam prolaze kroz glavu, vrat, kičmu i noge kada vam frizer pere kosu i masira glavu, a mogu ga izazvati određeni zvukovi poput šaputanja i češkanja.

Loti je otkrila ASMR početkom 2018. kada joj je majka na radiju čula o prednostima takvih videa. Budući da se mučila s nesanicom i problemima s mentalnim zdravljem odlučila je da pokuša.

Foto: Printskrin Instagram/lottiefellows

“Sećam se da je bilo srama dok sam gledala stare videe pa sam se iznenadila kada sam saznala da drugi uživaju u njima”, priznala je. Iako je sadržaj namenjen prvenstveno za opuštanje i san, prenosi kurir.

“Razumem zašto sporo šaptanje može biti pogrešno protumačeno, a neke devojke pokazuju telo kako bi skupile više pregleda. Meni je to frustrirajuće jer će onda većina ljudi odbaciti ASMR misleći kako je to nešto čudno, a zaista pomaže mnogima”, smatra Loti.

“Gledaoci mi se javljaju kako bi mi dali do znanja koliko su im moji videi pomogli i to me motiviše da nastavim. Jasno, novac je bonus jer ne moram da imam običan posao. Kupila sam automobil, a sada štedim za kuću. Srećna sam što sam plaćena za nešto što volim”, zaključila je Felouz.

Sidebar